Zondag Hoofdklasse: Weer slechts één punt voor DHC in thuisduel

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Zondag Hoofdklasse: Weer slechts één punt voor DHC in thuisduel 617

Waar DHC in de eerder door sneeuwval afgekeurde thuiswedstrijd tegen Purmersteijn moest winnen en de broodnodige drie punten moest pakken, bleef het bij een doelpuntloos gelijkspel. De groen-zwarten scoorden niet, aan de andere kant werd de nul gehouden.

   |    Foto’s: Ron Heinen

Voor aanvang van de wedstrijd werd er één minuut stilte gehouden in verband met het vrijdag op 90-jarige leeftijd overlijden van DHC-lid van Verdienste mevrouw Stien Schreuders-van der Meer.

DHC moest aantreden zonder de geschorsten Frank de Lange, Levi Schipper en Melvin Vissers, terwijl Vincent Romeijn geblesseerd moest toekijken. In de beginfase testte Djerreld Muntslag de Noord-Hollandse doelman met een eerste schot, terwijl een vrije trap van Jordy Brouwer van de rand 16-meter op de muur eindigde. Na ruim een kwartier was het wederom doelman Richard de Groot, die prima ingreep na een vrije trap vanaf rechts van Jeffrey van Roon. Een dieptepass van Tidde Tromp eindigde kort hierna ook bij de doelman van de gasten. Halverwege de eerste helft de eerste mogelijkheid voor Purmersteijn. Een inzet van Yassin el Yaakoubi net onder de lat werd door DHC-doelman Mats Mangelmans keurig overgetikt, waar hij kort daarna ook alert was bij wederom een schot net onder de lat. Aan de andere kant was de uitlopende doelman op de rand zestienmeter net eerder bij de bal dan Djerreld Muntslag. Kort voor rust kon Djerreld Muntslag ook niet gevaarlijk worden na een pass van Joshua Wadie.

Direct na de pauze – waarin Wesley Verhoek Sinte Fonkel was komen vervangen – zag Roy Speelman zijn schot van achttien meter net naast het doel gaan. Na zeven minuten spelen, in een 3-tegen-3-situatie, speelde Jordy Brouwer op Wesley Verhoek, die op links diep meegaf aan Jeffrey van Roon. Zijn schot werd door de Purmersteijn-doelman net over het doel getikt. Hierna speelde Wesley Verhoek op rechts op Djerreld Muntslag, maar ook zijn lage voorzet leverde niets op. Na bijna een uur spelen kopte Daniël Schermer namens Purmersteijn de bal op de buitenkant van de paal, waardoor het wellicht gevaarlijker leek dan het was. Voor de groen-zwarten kopte Jordy Brouwer na een ingooi van Wesey Verhoek door, waarna Djerreld Muntslag van dichtbij in de draai inschoot, maar ook nu was doelman Richard de Groot de situatie de baas.

Met nog een kwartier te gaan kreeg DHC van scheidsrechter Peeters een vrije trap op achttien meter na een overtreding tegen Roy Speelman. De prima vrije trap van Jeffrey van Roon werd door de doelman net over getikt. Vijf minuten later was er vanaf rechts een vrije trap van Jeffrey van Roon die voorlangs ging, waar zowel Jordy Brouwer als Joey Emmerink er van dichtbij net niet bij konden om de bal in te tikken. DHC zag vervolgens een schot van één van de gasten via de buitenkant van de paal naast gaan. In de slotfase was invaller Yannick Prade in het strafschopgebied nog gevaarlijk met een schot, maar dit stuitte af op de muur van verdedigers. Direct daarna kopte Wesley Verhoek de bal op Yannick Prade, die nu op de doelman strandde. Ten slotte was er in de slotminuut nog een aanvallende actie van de thuisclub vanaf rechts, waar de lage voorzet op een haar na werd gemist door de bij de tweede paal inkomende Joey Emmerink. Dit had de beslissende treffer kunnen en moeten zijn. Het bleef echter aan de Brasserskade bij 0-0.

© Haaglanden Voetbal

  

Zoeken

Back to Top