Zondagclubs: ‘Weekendvoetbal liever vandaag dan morgen’

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Zondagclubs: ‘Weekendvoetbal liever vandaag dan morgen’ 753

De zondagclubs uit vooral de regio Den Haag staan open voor weekendvoetbal. Tijdens de door de KNVB georganiseerde bijeenkomst over de toekomst van het zondagvoetbal waren veel positieve geluiden te horen over het weekendvoetbal. Daarbij is echter het standpunt van de zaterdagclubs niet meegenomen.

Over de voorwaarden konden de clubs het niet eens worden. Veel zondagploegen wilden op zondag thuis blijven spelen, behalve tegen principiële zaterdagverenigingen. Het zondagvoetbal is al jaren bezig aan een flinke teruggang. Sinds 2004 zijn liefst 33% van de standaardelftallen op zondag verdwenen. Dit tegenover een landelijk gemiddelde van 17%. Op zaterdag is een omgekeerde beweging te zien.

Historie

In het verleden moesten veel ploegen, die de overstap maakten van de zondag naar de zaterdag, beginnen in de vierde klasse. Die clubs moeten dan een lang traject afleggen alvorens ze weer redelijk belanden in de top van het amateurvoetbal. Bij het invoeren van weekendvoetbal zal vanuit die hoek het nodige commentaar komen. Ook de veldbezetting, de speeldag, de speeltijd en de inzet van vrijwilligers wordt regelmatig als een probleem genoemd.

© Haaglanden Voetbal

 

   

Zoeken

Back to Top