Levi Schwiebbe stopt na dit seizoen als speler en legt zich toe op trainersvak

|

Levi Schwiebbe (foto), eerste elftalspeler en aanvoerder van Tweede Divisionist Scheveningen, beëindigt na dit seizoen zijn actieve carrière en gaat zich definitief storten op het trainersvak.

Daarmee komt er een einde aan een langdurige, fijne en succesvolle periode waarin de 34-jarige middenvelder als speler uitkwam voor Scheveningen. Na een mooie profloopbaan en eerdere pogingen lukte het Scheveningen in de zomer van 2015 eindelijk om Schwiebbe toe te voegen aan de selectie en is hij inmiddels alweer aan zijn zesde seizoen bezig.

Promotie

Schwiebbe speelde een kleine 200 wedstrijden in het eerste elftal van Scheveningen en was met ijzersterk spel, leiderschap en assists (waaronder de beslissende) belangrijk in de promotie naar en vervolgens het behoud in de Tweede Divisie. Dat gekoppeld aan de ruim 200 wedstrijden die hij daarnaast speelde voor ADO Den Haag, FC Volendam, Haarlem en AGOVV in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en de nacompetitie daartussen, maken dat Schwiebbe met trots kan terugkijken op een mooie loopbaan.

Naast zijn tactische en organisatorische kwaliteiten binnen en buiten de lijnen en extra’s in de passing, positiespel en spelhervattingen staat Schwiebbe bekend als een speler met de absolute en onbeperkte wil om te winnen. Scheidsrechters en tegenstanders hebben hem dat niet altijd in dank afgenomen, maar zullen diep van binnen ook de liefhebber en winnaar in hem herkennen en als topsporter misschien ook wel waarderen. Bij Scheveningen is er nooit enige twijfel geweest dat het heerlijk is om zo’n speler in je eigen team te hebben en niet bij de tegenstander en is Schwiebbe zonder twijfel een uitstekend voorbeeld geweest voor en belangrijk in de ontwikkeling van jongere ploeggenoten.

Trainer

Naast zijn eigen voetbalactiviteiten werd al snel duidelijk dat er voor Schwiebbe een toekomst zou volgen als trainer. In het veld ontpopte hij zich gaandeweg al steeds meer als verlengstuk van de technische staf en daarnaast is hij momenteel ook al actief als trainer. Na eerdere activiteiten in de bovenbouw is hij dit seizoen bij de jeugd van Scheveningen verantwoordelijk voor de onderbouw. Vorig seizoen was hij assistent-fysiektrainer bij het eerste elftal van ADO Den Haag en dit seizoen assistent-trainer bij Jong ADO Den Haag.

Diploma

Schwiebbe slaagde onlangs voor de trainersopleiding UEFA B en heeft verdere ambities in het trainersvak, zowel qua vervolgopleidingen als het begeleiden van een eigen team. Voor toelating tot de vervolgopleiding UEFA A is ervaring in het leiden van een eigen team noodzakelijk en dat is niet te combineren met het spelen in de Tweede Divisie en een gezinsleven.

Meer over de toekomst zal naar verwachting binnenkort naar buiten komen, waarbij ook nog zeker zal worden gekeken naar de mogelijkheid om dit te combineren met een technische rol bij Scheveningen, laat het Technisch Management van de club weten.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder