TERUGBLIK KEUKEN KAMPIOEN DIVISIE (ronde 2): FC Eindhoven klopt Willem II

In de Keuken Kampioen Divisie was FC Eindhoven voor eigen publiek te sterk voor Willem II. VVV Venlo leverde knap werk af door bij De Graafschap te winnen en PEC Zwolle haalde uit op bezoek bij Telstar.

Tekst: Ton Beije

Bij FC Eindhoven tegen Willem II opende voormalig ADO Den Haag-speler Steven Rottier halverwege de eerste helft de score voor de thuisploeg. Na rust kwam Willem II langszij, maar diep in blessuretijd schonk Kenstens FC Eindhoven alsnog de winst: 2-1.

Roda JC won, op gelukkige wijze, nipt met 1-0 van Jong Ajax. Kik Pierie van Jong Ajax pakte knullig de bal in handen omdat hij dacht een doeltrap te moeten nemen. Hij kreeg de bal – die al in het spel was – echter van zijn doelman. De strafschop werd benut door Vente.

De Graafschap kwam in Doetinchem op voorsprong tegen VVV Venlo, maar de bezoekers kwamen nog voor rust langszij en pakte in het tweede bedrijf de zege via Braken die vanaf elf meter raak schoot. Telstar moest diep buigen voor PEC Zwolle. De bezoekers stonden bij rust al met 0-3 voor en staakten de doelpuntenmachine bij 0-5.

Vakkundig

Almere City FC maakte op eigen veld geen fout tegen TOP Oss en pakte de volle buit door een 3-0 zege. Na de 1-0 stand bij rust, werd het karwei in de tweede helft vakkundig afgemaakt. Helmond Sport moest zich voor eigen aanhang gewonnen geven aan Jong AZ, dat met een 1-3 winst terugkeerde naar Alkmaar.

ADO Den Haag moet de smadelijke nederlaag van vorig weekend doen vergeten in de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch. Dat duel wordt zondag gespeeld (12.15 uur) en is live te zien op ESPN. Op maandag nog drie wedstrijden in de KKD: MVV-NAC Breda, Jong FC Utrecht-sc Heracles en Jong PSV-FC Dordrecht.