Column van Wim van den Berg

ZAL IK WEL, ZAL IK NIET….?

Een dilemma dus. Maar al tijdens de derde helft en zeker op de terugweg braken mijn vliezen en gaf ik het leven aan onderstaande column en ook op speciaal verzoek van de groter wordende fanclub. Dank allemaal voor de fijne response. U stimuleert mij om door te gaan en ook het pad der anoniemen weer te verlaten. Immers onze eigenste hoofdredacteur was ook een volle eerste helft getuige van een lekkere pot voetbal om daarna naar de lokale profclub te rijden. Dat bleek met 1-1 geen feest te zijn geweest.

TB ondervindt al enige tijd hinder van luchtwegproblemen en ik wens hem spoedig beterschap, evenals gabber KW, vroeger ook wel mijn “schaduw” genoemd. Feestvarken AB was present, evenals uitnodiger AQ, die samen met mij de ontberingen van de koude wind en stromende regen trotseerde om FS te zien winnen. Elftalleider GZ heeft mij inmiddels gepromoveerd tot mascotte, waarbij ik dan een beeld krijg hangend in het doelnet; als ex-keeper van KRVC overigens geen probleem hoor.

Eindelijk weer eens een bezoekend voorzitter binnen, de heer TK, tevens voortreffelijk scribent voor HV en een man met visie. Met plezier enige discussie tussen hem en AS gevolgd en ook met plezier gekeken naar FS die de pupil van de week en de “man of the match” huldigde, daarbij bijgestaan door gade DS die zowel hem als mij voorzag van geestrijk vocht in de vorm van K1. Zij gaan op vakantie en mijn vakantiewensen vergezellen hen. Uiteraard waren er meerdere bekenden langs de lijn en tijdens de derde helft present, zoals ene RL (ook bekend bij VUC), JN, PK en fotograaf AH.

De referee van dienst (prima wedstrijd geleid) JJ, die zelfs een vuurwerkbombardement kon doorstaan. Dat kan en mag niet en de thuisclub is verantwoordelijk, maar ga dat maar eens corrigeren. Te gek voor woorden en enige tijd staking was derhalve geboden. Blauwe rook is zowel van de thuis- als de uitclub een vaandel, al heb ik zo’n vermoeden wie de “daders” waren. Jammer, want dit hoort niet thuis in het (amateur-)voetbal. Daardoor duurde het extra lang voor bier en K1, zeker omdat ook gabber AQ het “steenkoud” had gekregen en daardoor rilde. Voorzittersoverleg tussen MvdH en TK heeft wellicht geleid tot herkenning van daders. Koud had het ook secretaris mevrouw MO, die vroegtijdig vertrok mede veroorzaakt door haar hoogzwangere situatie. Dat het een warm en gezond kindje mag worden! Zie ook regel 1. Eidetiek is een mooie studie en ik ben benieuwd of AD-verslaggever HK daar ook onder zou kunnen vallen. Ik denk het wel eigenlijk. Hij kan formidabel schrijven/verslaan. Cum grano salis!

Dit schrijvende verzorgt mijn eigenste TW mij met een voortreffelijke garnalensalade, passend bij de thuiskomst-K1. De cirkel is weer rond en na de competitie-onderbreking wellicht nog eenmalig een column. ‘Joe nevver ken tel’.

Wim van den Berg

Lees verder