Column van Wim van den Berg

EEN KLASJE HOGER

Was vroeger altijd een uitdaging en nog voor bijvoorbeeld voetbalclubs. En als dat dan gelukt is, dan probeer je onmiddellijk er het beste van te maken. Je maintiendrai. Het was warm, niet al te ver (FS) en hoogste tijd om op locatie te zien wat er zoal zou en kon gebeuren, sterker nog: wat er gebeurde.

Allereerst de principiële beslissing: gaan of niet, want bloedheet buiten. Gaan. En afgesproken met notabelen zoals Arie en André, later ook Kees. Van harte welkom geheten door bekenden, zoals bruidspaar Dineke en Frans, maar ook Marc, Melanie, Jean, en André die de gasten van RVVH attent ontvingen.

Een klasje hoger en dus drukte in de bestuurskamer. Zo hoort het; zie ook eerdere columns met uitingen mijnerzijds dat zulks over het algemeen te wensen overlaat.

Goed arbitraal trio, 2-0 voor de thuisclub, waterpauzes, veel publiek en vooraf anekdotes van onder andere Aad van den Hout, wiens opa vroeger veldwachter bleek in Veen (nu Altena) en Peter G., ooit groots voorzitter van Tonegido met gade aan het bier onder de luifel. Het dagelijks contact met neef Eric memorerend en uiteraard ook over “vroeger”, toen de ooievaars nog kikvorsen aten.

Kort na afloop een bijzonder leuk treffen met de zoon van wijlen HSV-penningmeester Cees van Niel, met wie ik vrij lang perfect mocht samenwerken en helaas te jong is overleden. Maar ook met Mario, de zoon van Jos Siebers, mijn dienstmaat op de COAK in Middelburg in 1962.

Mario is nu de welluidende omroeper van dienst, als opvolger van Frans. Hij deed de huldiging van de pupil van de week – Ruben Dingjan – weer zo’n perfecte jongeling, vastgelegd door Ap de Heus, hoffotograaf.

Met André, Kees en Arie, maar vooral ook met Dineke de medische statussen bijgepraat en ook de historie besproken van Duinoord met Rob Louer over Nico de Roo, Jan Baak e.a.

Goed, het was warm en we hadden de kledij aangepast. En wat later thuis dan voorheen, vanwege dat klasje hoger.

Wim van den Berg
(dagelijks biddend dat meneer T. in de USA GEEN president zal worden; al was het alleen al ten faveure van onze dochter en gezin in Florida!)

 

 

 

 

Lees verder