Column van Wim van den Berg

Voorwaarts Utile Dulci Combinatie – Verdedig En Loop Op

Een uitdagend affiche, een feest van herkenning, meer regen dan zon en uiteindelijk 4-0 op de teller. Alle reden om het nuttige met het aangename te laten paren (utile dulci). Arbiter was de heer H. Ramcharan, een technisch goed leider, die daarnaast het randgebeuren niet schuwde en daar erg stipt mee omging, maar dat terzijde. VUC was over het geheel beter, hoewel VELO met een fraai doelpunt opende. Een vlagsignaal van Henry Annokkee, die buitenspel had gezien, werd gehonoreerd door de arbiter, waarna ondanks een penalty in de dying seconds, door VELO niet werd gescoord. Dat vond Louis de Letter niet echt leuk, maar hij kon er wel mee leven.

Binnenkomen is John van der Lubbe begroeten, inmiddels 84 en wat moeilijker ter been. Ik had een afspraak met oud-voorzitter Rob Wursten, zodat we samen op de eretribune konden plaatsnemen, kijkend naar een kunstgrasveld dat – af en toe in de zon – wel een ijsbaan leek.  Rob heeft zijn toenmalige straf inmiddels royaal “uitgezeten” naast mij…….

De koffie werd in de kantine genuttigd, waar Emmy van Drunick en Hans Klippus de hosting verzorgden, ook na afloop, maar toen met keiharde muziek, wat niet echt de intimiteit ten goede kwam. Maar wel met de  bekende snack-schotel en voor Rob en mij elk een Ketel 1 met ijs. Jammie! Hans verzorgde het wedstrijdverslag weer “als vanouds” op onze HV-site.

Herkenning ook met Franca Dobbe, HV-fotograaf van allure en Ton Beije, onze nijvere HV-hoofdredacteur ook weer present, evenals Frank Duijvestijn (voorzitter VELO) en Louis de Letter (secretaris VELO); Henri de Beer, immer druk, druk, druk, zeker nu Peter van Drunick geen keukenmeester meer is. Eeuwige dank aan Peter voor al zijn inspanningen! Egon Heinen uiteraard weer voor het Han Hollander-verslag ter plekke en good-old Ab Bourquin, die weer voor enige tijd naar Spanje gaat.

Uiteindelijk weer eens thuis in het Buurthuis van de Toekomst, waar de VvG sedert november 2013 deel van uit mag maken en ook met enige regelmaat haar activiteiten mag houden. Nostalgie gezeten op de tribune (nog van de Schenkkade, waar mijn vader trouw bezoeker was), kijkend naar het clubgebouw en denkend “wat is er nog veel te verhalen”!

Leukste moment: de kotertjes van VUC JO8-2 en -3 en pupil van de week Seger Burik, die fraai scoorde!

Een nat stukje touw voor een man met diarree zal niet echt helpen!

 Wim van den Berg

Lees verder