Column van Polly: WK finale wordt Qatar tegen Qatar

Pijn

Deze column zal erg pijn doen bij al onze (soms iets te) fanatieke Marokkaanse voetbalfans van Ziyech en Amrabat. Maar ook bij echte voetballiefhebbers die het fraaie Kroatische voetbal van Modric en Perisic omarmen. De enige twee verrassend goed spelende landen op deze Winter Efteling hebben bovendien de beste keepers van het toernooi: Livakovic en Bounou. Over ‘penaltykillers’ gesproken, daar was Noppert toch echt een kleine jongen bij.

En dan nu de pijnlijke mededeling: beide bovengenoemde landen spelen tegen elkaar op zaterdagmiddag 17 december. Dat is al geregeld, Valentijn vraag het svp aan Van Boekel bij terugkeer in Nederland en aan Makkelie.

Penalty: noppes

Nederland stond echt voor paal bij het elfmeterschieten. Het door Linke Lowieke en Frans Hoek zo hoog van de toren geblazen wetenschappelijk experiment bleek gewoon een doos van Pandora en een zak opgeblazen lucht. Er werden in oktober jl. vijf keepers naar Zeist geroepen om te laten zien wat ze in hun mars hadden bij het stoppen van strafschoppen. Slimme Tim bedankte terecht voor die eer.

Noppert dook bij de penalty’s tegen Argentijnen vaker naar de verkeerde hoek dan Cillessen ooit. De grote Hans Klok-goocheltruc van Van Gaal bestond eruit om de Argentijnen uit hun evenwicht te brengen. Ook al geen echte uitvinding van Lowieke.  Noppert bleek namelijk een slap aftreksel van Hans van Breukelen in 1988, die tenminste nog een wenkbrauw naar beneden trok tegen Igor Belanov. Maar Argentijnen maken veel ergere taferelen mee tijdens het jaarlijkse Carnaval des Animaux (Feest van het Beest) van de Copa America of Copa Libertadores.

Die maak je alleen maar bozer en gekker als je ze provoceert. Je wordt in Zuid-Amerika ook bedreigd als je een strafschop mist. (Columbiaan Escobar werd 24 jaar geleden zelfs doodgeschoten). Dan wil je wel op scherp staan, Virgil van Dijk.

Het Grote Corruptie Plan

Dat Marokko en Kroatië in de kwartfinale wel met strafschoppen verder kwamen, behoorde bij het grote Corruptie Plan dat in 2010 al op het darkweb werd gezet. De toewijzing met omgekochte sportbestuurders uit kleine, arme eilandjes die een rijk gevulde envelop onder de luxe hotelkamer kreeg doorgeschoven en zich ook nog op diezelfde kamer mochten vermaken met hotelemployees. Blatter was corrupt, maar zijn vervanger Infantino is nog erger. Die ging in Qatar wonen en was eregast bij de drie begrafenissen van Nepalezen bij de bouw van de airco-stadions. Marokko en Kroatië golden op papier als zwakkere tegenstanders dan Nederland en Portugal. Op papier wel…..ja

Miljarden

Jammer, Hakim en Sofyan, Luca en Ivan, jullie spelen zaterdag om niks, de loden medaille die niemand wil hebben. Ook dat werd al in een vroeg stadium beslist. De Qatarees Nasser Al-Khelaifi werd op 7 oktober 2011 de nieuwe president van Paris Saint Germain. Hij heeft een eigen vermogen van acht miljard euro en het investeringsfonds achter hem heeft meer dan tweehonderd miljard op de plank in de sauna liggen. Nasser bezit Mbappé en Messi. Dat moet vanzelfsprekend de finale worden. Om dat feit helemaal zeker te stellen werd de nieuwe shirtsponsor van Paris Saint Germain in september van dit jaar Qatar Airways. Allemaal onder één voorwaarde: de finale werd Paris Saint Germain tegen Paris Saint Germain ofwel Messi tegen Mbappé. Qatar ondanks alle kritiek van mevrouw Helder de lachende derde.

Scheidsrechters

De scheidsrechters werden erop uitgekozen. Laat dat soort planningen maar aan de FIFA over. Waarom gaf Makkelie op advies van Van Boekel Argentinië tegen Polen een strafschop aan Messi die een bal over kopte? Waarom gaf die Spaanse druif een penalty tegen Dumpfries, geen gele kaart aan Messi omdat hij de enige speler ter wereld is die opzettelijk hands mag maken en waarom geen rood aan Paredes die een moordaanslag op de Nederlandse reservebank pleegde? Er waren negentien gele kaarten voor nodig en een goed gevulde portemonnee voor Antonio Mateu Lahoz. Zo wil ik ook wel naar huis gestuurd worden. Messi had de volmacht van zijn PSG-sponsor om tot het uiterste te gaan. Dom genoeg deed hij dat direct na rust op de middenstip. Wel met de hand voor zijn mond. Waar waren jullie Frenkie de Jong en Memphis, of spreken jullie nog geen Spaans? Waarom kreeg Engeland tegen Frankrijk in eerste instantie geen strafschop toen Kane gevloerd werd, maar wel vlak voor tijd toen de druk voor de Engelse gentleman te hoog werd. Misschien werd hem ook een lucratieve toekomst voorspeld bij PSG?

Gokken op de finale?

Ga vanavond en morgenavond kijken naar de scheidsrechters, de VARS en leg alles van de Italiaan Orsato en de Mexicaan Ramos onder een vergrootglas. Gok voor 20.00 uur bij Betcity op de finale tussen Messi en Mbappé. Elke ingelegde euro levert één euro op. Waarschijnlijk mag Makkelie omdat hij nogal eens tegen forse betaling onzinpotjes in het Midden Oosten fluit (Al-Ettifaq en Al-Fateh ), de troostfinale fluiten.

In de Romeinse tijd gaven de machtige heersers het volk Brood en Spelen, de olierijken der aarde hebben er Dood en Spelen van gemaakt.

Lees verder