Column van Wim van den Berg

VAN ALLES LOOS OP HET KLEINE LOO

Ja, ik was er weer een keertje en wel bij VUC-VELO, mede omdat ik dan oude bekenden mag ontmoeten, waaronder erelid Rob Wursten. Te gast bij de net jarig geweest zijnde Emmy van Drunick, net als Rob ook Lid van de Gedecoreerden, zoals ook VELO-man in hart en nieren Louis de Letter, die er uiteraard ook (weer) bij was.

Vrij naar het oude bekende liedje “Daar was laatst een meisje loos” breng ik in herinnering de goede zorgen die we in de bestuurskamer steeds ontvingen van Kitty, Agaath, Cisca, Irma en Trees. Leny is nog wel actief en met niet aflatende gastvouw-zorg. Ook nu weer en dank!

Over wedstrijden schrijf ik vrijwel nooit, wel over het randgebeuren en de kleine ondeugd die Rob en ik delen is het vocht uit een fles Ketel 1. Met ijs, jawel, want we moeten nog rijden. Met een snekkie. Historische tribune, waar ik vroeger met mijn vader ook op “De Schenk” naartoe wandelde: met een perronkaartje kon ik dan de wedstrijd zien voor een dubbeltje, waar Papa toch wel vaak op de tribune terecht kwam, samen met zijn toenmalige gabber Gerrit van den Braak, de vader van Theo van den Braak, later speler bij DHBRK.

Ooit scheurde Pa zijn regenjas en werd later correct ontvangen door het bestuur van VUC, waartoe toen zeker ook Henk Drabbe, 53 jaar secretaris zonder weerga, behoorde. Pa kreeg (een deel van de reparatie-) kosten vergoed door de menerenclub in de vijftiger jaren.

Dan toch nog iets over de wedstrijd: uitslag 3-2 onder leiding van J.J.C. (Hasse) Aartsen, die het buitengewoon goed deed. Jonge coming-man met mooie loop en voldoende overwicht, pas verhuisd vanuit Groningen naar ons mooie Haagje en een talent voor de toekomst, die ook al bij onze eigen HSV heeft meegetraind. Compliment!

Tussen de snacks door voerden historische feiten de boventoon, iets wat Rob erg goed heeft gedaan en terecht! Binnenkort weer een Gedecoreerden-ALV bij VUC, onze mooie thuishaven. Spreker zal zijn Peter Oskam, een mooie lunch met daarna het zakelijke (korte) deel. Komt goed!

Totus mundus agit histrionem. Als je dat maar weet!

 

Lees verder