Column van Wim van den Berg

Van een duo, trio en volle bak

Het regende (een beetje). Zal ik wel of zal ik niet? Overleg met bezoekpartners leidde tot “ik kom”. En we waren er. Eenmaal binnen geeft het programmablad aan dat FS-Voorschoten’97 op 28 september gespeeld wordt. Droom ik? Nee. Typefout. Kan gebeuren. Dus gewoon 4-1 na afloop; beetje koud, wel droog en tevoren eerst bijgepraat met Dineke, gastvrouw van de eeuw. Boeken voor gade Frans meegenomen en met hem na afloop het met onze lijfdrank gevulde glas geheven. Uiteraard nadat hij Bojan Kroon als pupil van de week in het zonnetje had gezet en Ab de foto’s had gemaakt. Zo ook Melanie, die deze middag goed gemutst bleek en naar Acda en De Munnik in Ziggo zou gaan. Helemaal blij.

Mark sprak na afloop gloedvol en uit het hoofd een groep bestuurders toe, met wie ik deels voor de wedstrijd kennis mocht maken. Zo bleek de humorvolle burgemeester van Leidschendam/Voorburg – Martijn Vroom – acte de présence te hebben gegeven, evenals de burgemeester van Voorschoten, mevrouw Nadine Stemerdink, voormalig wethouder van o.a. sport in Leidschendam-Voorburg. Wethouder van onder meer sport in Leidschendam-Voorburg, mevrouw Astrid J.W. van Eekelen was ook van de partij, waardoor een vooraf duo uiteindelijk een trio notabelen werd met veel aandacht voor de toekomstplannen van Forum Sport, zoals de aanpassing van de accommodatie. Leuk detail uiteraard dat de beide dames voorheen – en nu ook nog dus – trouwe bezoeksters waren bij FS. Dat spreekt mij aan, want je bereikt veelal meer met je kennissen dan met je kennis. Dat vond ook mijn collega-bestuurder van onze Gedecoreerden Vereniging Arie Quartel, die de dames goed kende, zoals meerdere bestuurskamer vullende heren (onder meer Jean en Aad).

Er gaat bij FS geen wedstrijd voorbij, waarbij de scheids niet wordt gememoreerd. Joost had het deze keer gemakkelijk. Vergezeld van zijn meisje Anneke mocht hij de Voorburgse drank “aan de kist” aan referee Joey Meuwese meegeven naar Zoetermeer. Die kende een sterke eerste helft, maar ging mee met de voetbalteloorgang van de tweede.

Het is uiteraard onvermijdelijk dat ik bij het verlaten van het episch centrum, eerst nog even Bas heb gefeliciteerd. Toen waren de schalen met gevulde eieren en mini-satés (houten prikker met stukjes vlees) goeddeels leeg en had André per fiets het thuisfront alweer bereikt. Pratend over trio’s: daar kunnen hij en Aad (en ik) ook het nodige over inbrengen. Contact met toentertijd TONEGIDO-voorzitter Peter Grötzinger op de (staan-)tribune leidde tot zijn opmerking “Ik lees je column wel weer, Oom Wim”. Dan ben ik weer zo dankbaar richting de fanclub! Mede daardoor werd de koffie in de rust door mij gemist.

Kenners informeerden mij dat het toen ook al druk was geweest in de bestuurskamer, maar dat de eregasten er wat “verloren” bij hadden gestaan/gezeten. Dat is later meer dan dik genoeg goedgemaakt!

Eenmaal thuis heb ik alle goedbedoelde tips over de uitslag van PSV-Ajax van 29.10.2023 op een rijtje gezet. Het was duidelijk moeilijk voor mij om de uitslag à raison van één euro in te dienen. Die heb ik tijdens de – eenmaal thuisgekomen – gebakken eieren van Thea ingezet.

Maar ja, als je iets kunt zien wat anderen niet kunnen zien, dan heb je een geheim!

Wim van den Berg

 

 

Lees verder