Column ADO Den Haag: Marko Vejinović verpersoonlijkt de Haagse lamlendigheid

Marko Vejinović verpersoonlijkt de Haagse lamlendigheid

In de uren na ADO-Heracles app ik wat heen en weer met verschillende supporters. Ondanks dat dit moment er al maanden, misschien wel jaren, aan zit te komen is de verslagenheid groot onder de ADO-fans. Ook al is ADO Den Haag nog niet officieel gedegradeerd, iedereen lijkt te beseffen dat dit wel gaat gebeuren. Die berusting komt niet uit de lucht vallen. De spelers reizen ook al weken met hun ziel onder hun arm van stadion naar stadion. De verpersoonlijking van de gelatenheid speelt op het Haagse middenveld.

Marko Vejinović is één bonk gelatenheid met een aanvoerdersband om.

Marko Vejinović is één bonk gelatenheid met een aanvoerdersband om. De kolossale lamlendigheid straalt wekelijks van zijn in gewapend beton gegoten kapsel, via zijn zure, verongelijkte gezicht, dwars door de camera’s van ESPN de Haagse huiskamers in. Bij ieder interview kijkt hij de interviewer aan alsof deze niet helemaal goed bij zijn/haar hoofd is, vervolgens ratelt hij dat ADO héél goed gespeeld heeft en neemt hij weer de benen.

Ook op het veld straalt hij een soort arrogantie uit die ietwat misplaatst is bij de nummer 17 van de eredivisie. Ondertussen staat de teller van de grote Vejinović na elf wedstrijden op nul goals en één assist, op Henk Veerman van Heerenveen wel te verstaan. Ik wil overigens niet alleen de aanvoerder, die tegen Heracles zelfs gewisseld werd, de schuld geven van de naderende degradatie. Ook vrijwel iedere andere speler loopt erbij alsof hij het wel best vindt dat hij volgend jaar naar Oss en Helmond moet. Milan van Ewijk en keeper Martin Fraisl zijn de enige twee spelers die je af en toe een medespeler ziet uitschelden.

Gertjan Verbeek

Een paar weken geleden kreeg Jordens Peters onder uit de zak van ESPN-analist Gertjan Verbeek. De aanvoerder van Willem II, op dat moment de nummer 17 van de eredivisie, stond als een schooljongetje te luisteren hoe de meester hem straf gaf. Gertjan hamerde erop dat je niet te lief voor elkaar moet zijn als je tegen degradatie vecht en elkaar af en toe best eens mag, nee moet uitschelden. ,,Je mag best eens een overtreding maken.”

Gertjan hamerde erop dat je niet te lief voor elkaar moet zijn als je tegen degradatie vecht en elkaar af en toe best eens mag, nee moet uitschelden.

De oud-trainer hield een monoloog van drie minuten en Peters luisterde. De wedstrijd daarna, tegen ADO nota bene, pakte Peters een rode kaart en Willem II heeft geen wedstrijd meer verloren. Je gunt Marko Vejinović zo’n uitbrander, want het is misschien wel het enige dat ADO nog kan redden.

ROGIER HEIMGARTNER

© Haaglanden Voetbal

(De inhoud van de columns komen voor rekening van onze columnisten. De redactie hoeft dus niet altijd de inhoud te ondersteunen).

Lees verder