Column van Wim van den Berg

ER ROLT (BIJNA) GEEN BAL, MAAR DE SPELERSCAROUSSEL VOLOP……

Op de site van mijn eigenste Haaglandenvoetbal.nl lees ik met enige regelmaat en soms met grote verbijstering over de mutaties die plaatsgevonden hebben dan wel bezig zijn plaats te (gaan) vinden. Er rolt nauwelijks een bal, maar de uitdagingen zijn groot, bijzonder groot, getuige de vele wisselingen van de wacht waar ik grote vraagtekens bij zet. Het is werkelijk onvoorstelbaar – en ook onvoorspelbaar – hoeveel spelers er naar andere clubs gaan mede omdat “mijn vrienden daar ook spelen”, “het gesprek met de trainer prima verliep”, “ik er een grote nieuwe uitdaging bij voel” en nog meer diverse onzinnige opmerkingen om maar ergens aan de bak te komen, mogelijk zelfs een enkel knaakje in de pocket. Clubliefde? Ammehoela. Geen boodschap aan. Slechts een paar wedstrijden in deze verloren gegane competitie gespeeld en de hoeveelheid mutaties is niet meer bij te houden. Kijk maar eens naar het aantal clubs dat spelers eerder hebben gediend. Zo ook bij de (assistent-)trainers. Ik ben toch zo benieuwd hoe dat gaat worden als we weer “mogen”……..

VOORSPELLERS

Koffiedikkijkers genoeg, soms ook openbaar gemaakt in CIES (Ajax kampioen, Emmen en ADO degraderen) of SPOILER (Ajax 100% kampioen en eens met CIES voor wat betreft de degradatie. De Euro Club Index (spoiler dus), voorspelt ook de Engelse kampioen, De Duitse Meister en de Franse Champion, alsook Spanje. Inter in Italië op zeker. Intussen doen Kuipers en Makkelie het voortreffelijk op internationaal niveau. Voor de winterstop heeft de VAR 126 wedstrijden Eredivisie mee mogen kijken en heeft 44 keer ingegrepen, met 8 foute beslissingen. Ze grepen 6 keer niet in, waar dat wel had gemoeten. Jammer toch? Dick van Egmond is tevreden en dat zal hij t.z.t. (hopelijk nog dit jaar) ook kenbaar komen maken als gastspreker bij de Vereniging van Gedecoreerden van de KNVB in West II, regio’s Den Haag, Leiden en Westland, waarvan de leden helaas te weinig bijeen konden komen het afgelopen jaar.

ORANJE

TV aan, want Nederland zou Turkije wel even gaan verslaan. Dat voorspelde ook de monteur die ik sprak en die van Turkse komaf was. Hij gaf een eindstand door en ik dacht “die speel ik voor een eurootje”. 1-2. Gedaan en zag gelijk ook 3-0 met een cote van 70 tegen 1. Ook gedaan en mij geruime tijd “rijk” gevoeld. Bij de start was het eerste beeld van trainer Frank de Boer met een chagrijnig gezicht en dat voorspelde niet veel goeds. Klopte dus. Zoals ik dat pleeg te noemen, het eindeloze breiwerk à la Ajax vroeger. Bij het doel van de tegenstander zijn, kunnen schieten en binnen tien seconden terug bij de eigen keeper. Zeker is zeker. Niet dus!

WIM VAN DEN BERG

© Haaglanden Voetbal   

 

 

 

 

 

 

 

Tot de levenden behoren is een uitstekende reden om te leven!

Lees verder