Column van Wim van den Berg

TWEELUIK

Twee wedstrijden, twee weertypes, twee arbiters, wat zeg ik: twee arbitrage-trio’s, twee weken, twee keer met Arie en André – dat wel – en twee keer met Rob Wursten samen, ook al wist ik dat de eerste keer niet, bleek later. Ook twee keer Jean Nederlof, onvolprezen ex-bestuurder en accuraat HV-verslaggever. Eerst blij en toen teleurgesteld – begrijpelijk – want keer twee was een verdiende overwinning ook verdiend geweest, ware het niet dat…..kijk: twee keer geel oplopen, dan dupeer je jouw kluppie en dat bleek ook zo te zijn. Het verslag van Jean op deze site gaf dat ook nadrukkelijk aan.

Tweede keer dat iemand zijn drank na afloop over mij heen smijt – wat een verspilling – en de tweede keer dat heen en terug van en naar mijn haardstede een crime van jewelste bleek. Wat kunnen gemeentelijke instanties toch slecht zien dat twee omleidingen teveel van het goede zijn. De muziek in mijn voiture dan ook twee keer rond laten spelen, met begeleidend tromgeroffel mijnerzijds op het stuurwiel. Gelukkig speelde ik slechts één keer via de legale Toto, dat Nederland met 4-0 zou verliezen, want anders had ik een tweede huis kunnen kopen.

Ik zag in beide wedstrijden vele één-tweetjes en dronk na afloop uiteraard niet meer dan twee lijfdrankjes, waar zowel Dineke als Leny hebben bijgedragen aan mijn veilige thuiskomsten, mede leidend tot mijn derde column van 2023 – deze dus – niet zomaar 1-2-3 in elkaar geflanst, ondanks pogingen van Hans Slootmaker bij beide wedstrijden mij in verwarring te brengen met zijn ongebreidelde feitenkennis. Bas Steffens twee keer meegemaakt, zowel in blijde als in teleurgestelde status. Dat laatste begreep ik volstrekt, want een 3-1 voorsprong in minuut negentig teloor zien gaan richting 3-3, dat is pijnlijk.

Voor mij is het altijd wat dubbel als ik op het Kleine Loo ben, mede omdat ik uiteraard partner ben in het Buurthuis van de Toekomst vanuit de Vereniging van Gedecoreerden van de KNVB in West II, regio’s Den Haag, Leiden en Westland, met VUC als thuishaven. 31 maart 2023 onzes heren houden wij daar weer een ALV, voorzien van een lezing door mr. Peter Oskam, burgemeester van Capelle en ex-bestuurslid van de HSV, tevens UEFA-waarnemer. Bert Tielemans – aanwezig als HV-fotograaf bij VUC – is de woordvoerder van Peter en komt ook naar onze ALV, zodat wij voor hem ook een heerlijk belegd broodje hebben ingekocht, alvorens hij eerst naar Nederland – Gibraltar mag gaan kijken, samen met Peter. Ik voorspel 0-1 en ga alsnog dat tweede huis kopen.

Als je pech hebt in je leven en je bent bouwer van doodskisten, dan zullen alle mensen blijven leven……

Wim van den Berg

Lees verder