Trainer Darije Kalezic (foto) van ADO Den Haag was na afloop dik tevreden over de inzet van zijn ploeg in het thuisduel tegen De Graafschap, dat uiteindelijk in 2-2 eindigde.

,,Ik heb ze dit seizoen nog niet zo hard zien werken. Op het eind stonden we eigenlijk met negen man. Een rode kaart en Alex Schalk die door blessure nauwelijks verder kon.”

Op de vraag waarom hij na rust Joel Ideho niet heeft ingezet, een snelle speler, die met alle ruimte op de helft van De Graafschap wellicht voor gevaar had kunnen zorgen, zegt Kalezic: ,,We wilden hem later ook brengen, hij stond op pole position om in te vallen. Maar toen het tweede tegendoelpunt viel, moest wij wel verdedigend gaan denken en niet aanvallend. En na dat tweede doelpunt ook nog een rode kaart, Amir die een bal wegtrapt, ongelooflijk.”

Kalezic sprak na afloop van het duel geen voorkeur uit voor de tegenstander in de halve finale. Het is een oude bekende geworden: Excelsior. Woensdag eerst thuis, aanvang 18.45 uur.