5e klasse C: Quick Steps onderuit, winst voor RAS en Semper Altius

Koploper RAS boekte een ruime winst op WIK en is nu heel dicht bij de titel. Alleen Semper Altius heeft nog een minieme kans op de titel na de zege op de Ster. Quick Steps verloor verrassend van Wanica Star. REMO walste over Toofan heen.

Tekst: Roland van der Linden     |    Foto’s: Kees Franken

RAS – WIK

Al vroeg in het duel opende Robert Raza de score namens lijstaanvoerder RAS. De ploeg van trainer Jonas dos Santos Balthazar scoorde halverwege de eerste helft twee keer kort achter elkaar. De 2-0 kwam opnieuw van Raza, waarna Edwin Sintim uit een strafschop de 3-0 binnenschoot. In de tweede helft was na vijfentwintig minuten Mucahit Torun trefzeker en bepaalde Robert Raza met zijn derde treffer de eindstand op 5-0. Door de victorie heeft RAS nog vier punten nodig voor de titel.

Quick Steps – Wanica Star

In de eerste helft nam Quick Steps een 2-0 voorsprong op de bezoekers. Na de openingstreffer van Bas Duivenbode zorgde Jordy Versteeg voor het tweede doelpunt van de mannen van trainer Ronald Freen. In de tweede helft kreeg Quick Steps veel kansen om te scoren, maar wist die niet te benutten. Wanica Star kwam op gelijke hoogte en kon in de laatste minuut zelfs de winnende treffer produceren: 2-3.

De Ster – Semper Altius

De Ster kon als eerste het net vinden in het duel met de Rijswijkers. Semper Altius herpakte zich goed van de 1-0 achterstand en boog deze om in een 1-2 voorsprong bij rust. Sem Zwalve tekende voor de gelijkmaker. Daarna was het de beurt aan Arend Balyon om het net te vinden: 1-2. In de tweede helft stelde Arend Balyon met zijn tweede treffer de zege van het Semper Altius van trainer Eki Korte definitief veilig: 1-3.

REMO – Toofan

REMO had weinig genade met rode lantaarndrager Toofan. Op Sportpark De Verademing had de thuisploeg bij rust al een 4-0 voorsprong te pakken. In het tweede bedrijf voerde REMO de score op naar 8-1. Ibi Soliman, Bilal Azzouzi, Taylor Schotte (3x), Idris Aseel en Samir Ofakkir scoorden namens REMO. Toofan scoorde in het sportieve duel ook nog een keer in eigen doel.