5e klasse A/C: DVC wint Delfts onderonsje, monsterzege Haagse Hout

In 5A moest SVO Buytenpark haar meerdere erkennen in koploper SJC en greep DVC haar derde overwinning van het seizoen. Stadgenoot DVV Delft werd met 0-3 verslagen. Haagse Hout schoot een dozijn treffers langs HDV. HPSV pakte een punt tegen VCS.

Tekst: Roland van der Linden      |      Foto’s: Alex Pronk

5e klasse A

SVO Buytenpark – SJC

In Zoetermeer hield SVO Buytenpark de schade beperkt tegen lijstaanvoerder SJC. De thuisploeg keek bij rust tegen een 1-2 achterstand aan en moest uiteindelijk genoegen nemen met een 1-3 nederlaag. Gianni Jansen nam de treffer van SVO Buytenpark voor zijn rekening. Jasper van Viegen neemt voor de komende de duels de rol van trainer op zich bij de thuisploeg.

DVV Delft – DVC

Op eigen veld kreeg DVV Delft al na een minuut een goede kans om te scoren, maar de bal van Yeray Hernando Uzquiano belandde op de paal. In de eerste helft was het voetbal van beide teams niet best en werd veelvuldig de lange bal gehanteerd. DVC ging met 0-2 voorsprong aan de thee. Delft-doelman Josef Dirx verspeelde de bal aan Robin Koene en die stelde Melvin Legierse in staat om van dichtbij te scoren. In de blessuretijd schoot Mike van Es een strafschop binnen na hands van André Kiawakana.

In de tweede helft gooide Lorenzo Lamers met een afstandsschot van ruim veertig meter het rommelige duel op slot: 0-3. Trainer Marco Immers vond het optreden van de arbiter inconsequent. De scheidsrechter liet te veel gaan zoals het regelmatig wegtrappen van de bal door DVV Delft en buitensporige overtredingen.

5e klasse C

Haagse Hout – HDV

De bezoekers begonnen aan het duel met zeven man op het veld en dat leverde een hoop tegentreffers op. Haagse Hout liep voor rust volledig over HDV heen en ging aan de thee met een 9-0 stand op het scorebord. Burak Sarican (3x), Mehdi Chafai (2x), Reggie Genoveva (2x) en Volken Tekten (2x) waren scherp in de afwerking namens de ploeg van trainer Roel Zandbergen. In de tweede helft hielden beide teams elkaar in evenwicht.  Jordan Fronten (2x) en Nunuai Matahelumual scoorden voor Haagse Hout. Brayley Tweeboom en Hydion Wanga (2x) troffen doel namens HDV.

HPSV – VCS

In het Zuiderpark gingen HPSV en VCS de rust in zonder gescoord te hebben. De politiemannen namen de leiding door een treffer van Andrea Buscema. VCS kon nog wel op gelijke hoogte komen, maar kon de winst niet meer pakken: 1-1.