Overzicht 4D: DHL sterkste in stadsderby tegen SEP, VDL geeft ‘cadeautjes’ aan FC Zoetermeer

SEP kon geen vervolg geven aan de 2-3 overwinning tegen Quintus van twee weken geleden en verloor de stadsderby tegen DHL met 0-1. FC Zoetermeer had in de eerste helft veel last van de wind, scoorde in de tweede helft wel vier keer, maar succestrainer Martijn de Zoete had tegen VDL toch meer van zijn team verwacht.

Tekst: Peter Petit

SEP – DHL

De ruststand van 0-1 was tevens de eindstand. Trainer Marcel de Letter (foto) van SEP toonde zich na afloop niet tevreden over het spel van zijn eigen elftal. Slap verdedigen bij een hoekschop zorgde dat DHL al snel op voorsprong kwam met Kas op den Bouw als maker van het doelpunt. De Letter: ,,In de tweede helft stoppen wij meer energie in het duel, maar het is helaas nooit goed geweest. DHL kwam er niet meer uit, het leverde ons een paar halve kansen op, meer niet.”

FC Zoetermeer – VDL

De brilstand was er bij de rust, in de tweede helft pakte de aanstaande kampioen in 4D twee cadeautjes van VDL uit, waarna Djamil el Messaoudi met twee treffers, beide op aangeven van Brandon Zigo Tichem, de eindstand op 4-0 bepaalde.

De winnende hoofdtrainer Martijn de Zoete van FC Zoetermeer: ,,In de eerste helft waren wij niet helemaal scherp, mijn spelers hadden ook moeite met de wind die over het veld stond, waardoor veel ballen ‘dood’ vielen. VDL kreeg in de eerste helft een paar prachtige kansen, maar die werden niet benut. Ben ik tevreden, ja, maar ik had wel wat andere dingen van mijn ploeg verwacht. Als kritische trainer zeg ik dat we meer doelpunten hadden moeten maken.”  Over de twee cadeautjes die zijn ploeg van de defensie van VDL kreeg: ,,Geluk dwing je af, wij werkten keihard, dat zag je bij Roald Houterman ook, die bal valt bij de keeper van VDL, Roald blijft jagen, dat doet hij goed, keeper schiet vervolgens bij het uitverdedigen de bal tegen hem aan, met de 1-0 als gevolg.” Ook bij de 2-0 kreeg FC Zoetermeer hulp van VDL, nadat een speler de bal in eigen doel schoot.  Nadat VDL meer risico ging nemen, was het de thuisploeg die daar goed gebruik van maakte dankzij El Messaoudi.

Onfortuinlijk

Trainer Gilberto de Wildt van VDL:  ,,Wij waren de betere in de tweede helft, maar dan schiet onze keeper de bal onfortuinlijk tegen een speler aan, en daarna volgde een eigen doelpunt. Wij waren helemaal niet de mindere of zo, hebben in de eerste helft wel wat kansen gekregen, twee keer alleen voor de keeper, die maken wij niet, en daarna geven wij twee cadeautjes weg, dat was het kantelpunt van de wedstrijd. Het geluk van de kampioen. Of ik boos ben op mijn keeper, Sjors de Bruijn? Nee hoor, de afgelopen wedstrijden heeft hij goed gekeept, hij is nog jong, niks aan de hand, volgende week staat hij weer bij ons in het doel, zo hoort het. Wij gaan ons nu volledig op de nacompetitie richten, op de derde of vierde plek.”