Overzicht 4D: Trainerswissel bij Vredenburch nog zonder effect

Maasdijk leek tegen Vredenburch dure punten te verliezen in de titelstrijd, maar in echt de allerlaatste minuut van de wedstrijd scoorde Maarten Laan de bevrijdende 1-0. SEV deed goede zaken na de 0-3 zege tegen MSV’71, bij Quintus was Timo van Houten de gevierde man met twee treffers tegen Deltasport.

Tekst: Peter Petit        |      Foto’s: Ron Heinen

Maasdijk – Vredenburch

De thuisploeg dacht via een vrije trap van Nikki Krouwer op 1-0 te zijn gekomen, maar doordat het om indirecte vrije trap ging, ging het doelpunt niet door. In de ogen van Maasdijk een discutabele beslissing van de leidsman. Een paar minuten voor de theepauze was er een rode kaart voor Basje Visser van Vredenburch, dat met tien man verder moest.

De brilstand was het resultaat bij de rust in een redelijk gelijkwaardige wedstrijd, met de gastheren iets in het overwicht qua kansenverdeling. De wedstrijd leek af te stevenen op een 0-0 eindstand, maar het was in de negentigste minuut Roy Bruinen die op aangeven van Maarten Laan de 1-0 scoorde.

MSV’71 – SEV

In een omgekeerde dynamiek ten opzichte van voorgaande weken waren het dit keer de Leidschendammers die de bal kregen van MSV’71. Voorafgaand aan de rust werden vijf uitgesproken kansen gecreëerd door SEV, maar tegen alle verwachtingen in stond het slechts 0-1 na 45 minuten. Een prachtige vrije trap werd ingeschoten door Rachid Haynes, waardoor SEV op voorsprong kwam. Tijdens de pauze werden er geen wijzigingen doorgevoerd, maar na een uur spelen maakte Jasper Koning zijn rentree en meteen bleek hij van onschatbare waarde te zijn met een assist, die resulteerde in Rachid Haynes’ tweede doelpunt van de middag: 0-2. Het slotakkoord op deze stralende dag was opnieuw voor Rachid Haynes, die een assist gaf op de ingevallen Fares Daoudi. De eindstand werd vastgelegd op 0-3, waarmee SEV op de competitieladder op gelijke hoogte kwam qua punten met dit MSV’71.

Quintus – Deltasport

Vijf minuten voor rust scoorde Daan Mansveld de 1-0 voor de thuisploeg en dat was tevens de stand bij de rust. Onmiddellijk na de pauze was het Timo van Houten die de 2-0 scoorde en dezelfde speler was ook verantwoordelijk voor de 3-0. Een sportieve revanche van Quintus tegen de kelderclub in 4D na de afgang tegen SEP (2-3 verlies) twee weken geleden.