4e Klasse A/C: sv Loosduinen pakt grote overwinning op Zuid West DH

Het duel tussen sv Loosduinen en Zuid West DH werd een groot doelpuntenfestijn. Stompwijk’92 won van Alphen en DUNO pakte drie punten door een goede tweede helft tegen SVH.

Tekst: Jay Jay de Vos van Steenwijk  |  Foto’s: Marcel Verstraten

Stompwijk’92 – Alphen

Stompwijk’92 kreeg Alphen op bezoek. Deze wedstrijd moest gewonnen worden en dat was de thuisploeg dus ook van plan. De Stompwijkers blevendit duel dan ook met 2-1 aan de positieve kant van de score door doelpunten van Bart van Boggelen en Nick Ammerlaan.

DUNO – SVH

DUNO speelde voor eigen aanhang tegen SVH. SVH is een tegenstander om niet te onderschatten en dat ging DUNO dus ook zeker niet doen. DUNO kreeg veel kansen in de eerste helft en zelfs nog een penalty, maar deze werd gemist. Beide teams gingen met een brilstand de kleedkamer in voor de rust. DUNO kwam als sterkste de kleedkamer uit en dat was te zien. Halverwege de tweede helft dook Koen van Hoogen op en na een goede dribbel richting het doel en schoot de 1-0 binnen. Net voor het eindsignaal besliste DUNO het duel via Danny Wigleven, die de 2-0 binnenschoot na een mooie actie van Sunny Boisseau. DUNO pakt zodoende belangrijke punten door deze overwinning.

sv Loosduinen – Zuid West DH

Zuid West DH mocht afreizen naar sportpark Madestein waar sv Loosduinen de tegenstander was. De thuisploeg van trainer Ronald Paats  had al vroeg in de wedstrijd een kans op de voorsprong, maar de keeper van Zuid West DH was alert. Uit de corner die hieruit volgde was het Bart Ruwaard die nu wel het net wist te vinden en zo sv Loosduinen op voorsprong schoot: 1-0. De thuisploeg bleef druk zetten en Zuid West DH had hier moeite mee. Na ruim een halfuur speeltijd stond de thuisploeg namelijk door doelpunten van Nemo Verstraten en Bart Ruwaard al met 3-0 voor. Het leek erop dat sv Loosduinen met die 3-0 stand zou gaan rusten, maar net voor de pauze schoot Tyrone Plas, die zijn eerdere doelpoging gepakt zag worden, nu wel raak. Zo gingen de blauw-witten rusten met 4-0 en moest Zuid West DH proberen orde op zaken te stellen.

Het signaal voor de tweede helft had nog maar net geklonken en was sv Loosduinen weer te vinden op de helft van Zuid West DH. Marlon van Minnen schoot de bal in het net en zag even later ook een eigen doelpunt van de uitploeg in het net verdwijnen. In de slotfase scoorden Erdi Cinar en Bart Ruwaard nogmaals, waardoor het scorebord een 8-0 eindstand aangaf.