2e klasse C: SVC’08 strandt met haven in zicht

Op een zonnig en druk Oostersportpark ontving SVC’08 Foreholte, dat drie plaatsen hoger stond op de ranglijst en vijf punten meer had. Voor SVC’08 was het dus zaak de thuiswedstrijd te winnen om het gat te verkleinen. Daartoe heeft het zeker de kans gehad, maar in blessuretijd ging het weer mis en kreeg SVC’08 het deksel op de neus.

Tekst & foto’s: Jaap Lolkema

De speelstijlen van beide ploegen op het veld waren zeer verschillend. Daar waar de ploeg uit Voorhout keurig opbouwt over vele schijven, zoekt SVC’08 snel de lange bal. Hierdoor had Foreholte vaak de bal, maar de compacte verdediging van SVC’08 gaf weinig ruimte weg achter de linies, waardoor Foreholte niet echt gevaarlijk werd. Het minder “mooie” voetbal van SVC’08, waarbij veelal spits Yannick Willems werd gezocht, leverde wel twee grote doelkansen op in de eerste helft. In de twintigste minuut kreeg Thomas Hughes een vrije schietkans na een trekbal van Yannick Willems. Hij schoot echter tegen een verdediger aan.

Tien minuten later eenzelfde situatie maar nu was het doelman Piet Meeuwissen die SVC’08 van de openingstreffer afhield.  Zo hielden de ploegen elkaar tot de rust keurig in evenwicht met Foreholte als optisch de sterkere ploeg.

Slagvaardiger

SVC’08 begon de tweede helft een stuk slagvaardiger, want Thomas Hughes verraste keeper Meeuwissen in de tweeënvijftigste minuut met een harde schuiver van buiten het strafschopgebied en bracht SVC’08 op voorsprong: 1-0. SVC’08 kwam hiermee in een ideale positie. Foreholte zou meer naar voren moeten voetballen, waardoor de snelheid van Yannick Willems nog meer zou kunnen worden benut.

Keerpunt

Maar in de vijfenvijftigste minuut kwam het keerpunt in de wedstrijd. Bij een blessuregeval verzuimde SVC’08 de bal gewoon uit te spelen en verloor de bal. In de situatie die hierna ontstond ging Matthew Boelhouwer, met een gele kaart op zak, veel te onbesuisd het duel aan en kon scheidsrechter Wim Rozeboom niets anders dan de tweede gele kaart en dus rood trekken voor Boelhouwer. SVC’08 moest dus een dik half uur verder met tien man.

Dat betekende dat SVC’08 door Foreholte teruggedrongen werd op eigen helft en alle zeilen bij moest zetten om Foreholte van scoren af te houden. Dit ging de ploeg echter goed af, er werden geen open kansen weggegeven en SVC’08 kreeg in de zeventigste minuut de kans op 2-0. Een voorzet van Yannick Willems, die goed doorging op rechts, bereikte Nathan Martina die de bal voor het inkoppen kreeg. Een minuut later was het aan de andere kant was het doelman Joshua Roos die een schot van Gregor Zalewski moest pareren om de gelijkmaker te voorkomen. Daarna was het weer de beurt aan SVC’08. Een vrije trap van Jordy de Bruin werd echter niet krachtig genoeg ingekopt door Yannick Willems. Het is hem vergeven, want de energie die deze speler in de wedstrijd legde was bewonderingswaardig.

De laatste tien minuten stond SVC’08 met de rug tegen de muur, maar leek het de eindstreep zonder kleerscheuren te halen, mede door goed optreden van keeper Joshua Roos. Maar in de blessuretijd viel het doek alsnog. In plaats van de bal gewoon weg te rammen wilde Tristan Dufour een man uitspelen, dit mislukte en een overtreding was het gevolg. Deze werd voor het doel gebracht en viel uiteindelijk voor de voeten van Lars Berg, die de bal hard en hoog in het net knalde: 1-1. Een deceptie voor de thuisploeg die keihard had gewerkt om de voorsprong vast te houden, maar hiervoor uiteindelijk niet werd beloond.