1e klasse C: Forum Sport wint belangrijk duel van TAC’90

Het is al vaker gezegd: de competitie in de eerste klasse C is zeer spannend. Zowel bovenaan als onderin. Wekelijks zijn er verrassende uitslagen te zien en ook deze zaterdag was daar een voorbeeld van. Forum Sport doet mee bovenin en zou bij winst goede zaken kunnen doen. TAC’90 daarentegen probeert onderin weg te komen. Deze week nam trainer Rob Gieben het trainersstokje over van Arie van der Padt. En dat zorgt vaak voor een nieuwe impuls.

Tekst: Jean Nederlof      |      Foto’s: Rick Dorst

Forum Sport-trainer Bas Steffens kreeg deze week weer te maken met een afzegging in de spelersgroep. Sven Koppenol raakte op de training ernstig geblesseerd en staat voorlopig aan de kant. Met prachtig lenteweer en onder veel belangstelling was het afwachten wie er na deze wedstrijd met de punten vandoor zou gaan.

Voorzichtig

Forum Sport begon voorzichtig en kreeg al snel waarschuwingen van TAC’90. Een technisch sterke ploeg, die het initiatief nam en een paar keer combinerend doorkwam en gevaarlijk werd. In de elfde minuut werd Mohamed El Osrouti net buiten de zestienmeter vrijgespeeld en zijn harde schuiver in de verre hoek was onhoudbaar voor Forum Sport-doelman Petter van Pruijssen: 0-1.

Forum Sport schrok wakker en toonde veerkracht. Het spel speelde zich nu vooral af op de helft van TAC’90, maar echt veel kansen leverde het niet op. Wel twee vrije trappen van Haitam el Marid, elk op zo’n twintig meter van het TAC-doel, maar de muur van de bezoekers stond goed. Het bleef 0-1 tot de rust.

Wissel

Aan Forum Sport-kant wat tactische aanpassingen en één wissel bij de start van de tweede helft. Spits Soufiane Marfouk werd gewisseld voor Edoardo Saurwalt. Forum Sport zette een tandje bij en TAC’90 werd in de verdediging gedrukt, al kwamen ze er een paar keer gevaarlijk uit. Countervoetbal op z’n best. Door de constante druk op het TAC’90-doel kon een doelpunt niet uitblijven. Edoardo Saurwalt schoot in de vijftigste minuut namens Forum Sport de bal na een voorzet van rechts, half liggend, met een volley hard op doel, maar de uitblinkende TAC’90-doelman Dion van Wijk kon de bal met een reflex naast het doel werken.

Een paar minuten later toch de 1-1. Een prachtige kopbal van Justin van Otterloo, die de laatste wedstrijden steeds beter gaat voetballen. Dat liet hij opnieuw zien toen hij een paar minuten na zijn treffer een vlammend schot afvuurde op de TAC’90-doel. De bal ging via de lat over. Forum Sport wilde meer en TAC’90 kreeg het verdedigend steeds lastiger. In de zeventigste minuut gaf scheidsrechter Arthur Ebink een penalty aan Forum Sport. Haitam el Marid nam de penalty, schoot hard en zuiver in, maar opnieuw was doelman Dion van Wijk de man die TAC’90 in de wedstrijd hield.

Vier minuten voor tijd opnieuw een vrije trap vanaf een meter of twintig. Haitam el Marid weer achter de bal en driemaal was scheepsrecht, de bal ging via de paal binnen: 2-1. In de extra tijd kopte Edoardo Saurwalt een bal door naar de snelle Forum Sport-spits Jerone Goodett, die beheerst afrondde: 3-1. Wel een doelpunt met een buitenspelluchtje. De protesten van TAC’90 waren voor de scheidsrechter aanleiding om twee keer rood te geven, zodat TAC’90 de laatste minuten met negen man stond. De stand bleef onveranderd. Forum Sport kon met deze 3-1 weer drie punten bijschrijven.

Forum Sport kwam door deze overwinning en de uitslagen bij de andere wedstrijden aan de leiding in de eerste klasse C. TAC ’90 zakte door de nederlaag naar de één na laatste plaats. Volgende week neemt Forum Sport het op in Den Hoorn tegen de gelijknamige club en krijgt TAC’90 bezoek van LFC uit Leiden.

 

 

 

Lees verder