4e Divisie B: FC ’s-Gravenzande weet niet te profiteren van puntverlies concurrentie

Op het voor FC ’s-Gravenzande ongebruikelijke aanvangstijdstip van 18.00 uur stond de uitwedstrijd tegen de Rotterdamsche Cricket- en Voetbal Vereeniging Volharding Olympia Combinatie (VOC) op het programma. In de afgelopen weken werden de achterstallige inhaalwedstrijden gespeeld, en heeft elke club weer hetzelfde aantal van 23 wedstrijden achter zijn naam staan.

Tekst: Jan Hoogenraad        |     Foto’s: Pieter Vermeer

VOC is terug te vinden op de vijftiende plaats met 21 punten en dat zou directe degradatie betekenen. Het zal er dus alles aan willen doen om de volle winst in eigen huis te houden. FC ’s-Gravenzande staat vooraf op de tweede plaats met 40 punten. Vaak zijn wedstrijden van FC ’s-Gravenzande tegen wat lager geplaatste ploegen niet altijd de gemakkelijkste. Maar wil de ploeg van Mike Jonk mee blijven doen om de bovenste plaatsen, dan moesten de drie punten gewoon mee naar ’s-Gravenzande. Thuis werd het een zwaarbevochten 2-1 overwinning, dus zeker geen makkelijke wedstrijd.

Het werd toch min of meer een domper, zeker voor de meegereisde supporters. Door puntenverlies van de directe concurrentie had FC ’s-Gravenzande goede zaken kunnen doen, maar het liep allemaal anders. Over de hele eerste helft gezien mocht FC ‘s-Gravenzande niet ontevreden zijn met de 0-0 stand. In eerste instantie was er wel een mogelijkheid voor Stefan Bruijn, na goed doorgaan van Sil van Ooijen, maar hij kwam niet tot een goed schot. Aan de andere kant was het eerst Tim Zeller die de bal over de lat schoot en uit een hoekschop was het Joost van der Loo die hetzelfde deed. Het spel golfde daarna wat op en neer, echt uitgespeelde kansen leverde dat niet op. Een uithaal van Timo Ploemen ging naast en voor VOC kon Bas van der Storm uithalen, maar hij schoot over. Uit een hoekschop van Timo Ploemen in de 25e minuut kopte Pascal Broch de bal rakelings over de lat.

Kruising

Nadat Stefan Bruijn het met een schot van afstand had geprobeerd (bal over het doel), kwam FC ’s-Gravenzande in de 35e minuut goed weg toen Straetemans de bal op de kruising schoot. Vijf minuten later nog een kansje voor de ’s-Gravenzanders. Na een schot van Roy van Beek probeerde Stefan Bruijn hier een vervolg aan te geven, maar hij kreeg de bal niet onder controle en werd deze door de doelman gepakt. Hierna probeerde weer Straetemans het met een schot van afstand, maar dat ging net naast. In de laatste minuut voor rust kon Rick Boers de bal nog een keer voor het doel brengen, maar Frank Broos kopte naast.

Na een schot van Roy van Beek, dat net naast ging, kwam VOC in de 49e minuut op voorsprong. Zomaar uit het niets werd de bal door Bas van der Storm in een vol strafschopgebied (of was het via een eigen speler) in het doel gewerkt: 1-0. Vlak hierna nog twee grote mogelijkheden voor de thuisploeg. Tim Zeller schoot de bal hoog over en in de 55e minuut voorkwam de paal een grotere achterstand voor FC ’s-Gravenzande. In de 59e minuut ging de bal op de stip toen Straetemans Roy van Beek onreglementair aantikte in het strafschopgebied. Frank Broos schoot de penalty onberispelijk binnen: 1-1. Twee minuten later was Stefan Bruijn weer kansrijk, maar zijn inzet werd via de VOC-verdediging tot hoekschop verwerkt.

Weer strafschop

Nadat voor de thuisploeg Wouter van der Loo de bal over de lat had geschoten, ging in de 67e minuut de bal weer op de stip nadat Stefan Bruijn gevloerd werd door Kas Dullemans. Ook deze penalty werd door Frank Broos benut, wel via de paal dit keer en dat betekende dus een 1-2 voorsprong. Nadat in de 77e minuut invaller Ardi Luijendijk de bal vlak voor de lijn nog wist weg te werken, lukte dat een minuut later niet, want Tim Zeller profiteerde van matig verdedigen en bracht de 2-2 stand op het scorebord. Tien minuten voor tijd nog een prima mogelijkheid voor FC ’s-Gravenzande om wat terug te doen. Uit een vrije trap van Timo Ploemen leek Ardi Luijendijk gevaarlijk te kunnen worden, maar via doelman Kristian van den Tempel werd het een hoekschop. Nadat Sebastiaan Quispel een prima kans uit een voorzet vanaf de rechterkant onbenut had gelaten, (Edgar Leerdam was attent), lukte hem dat kort hierna wel uit een hoekschop. Hij stond helemaal vrij en had geen moeite de bal binnen te koppen: 3-2. In de zesde minuut van de blessuretijd wist hij nogmaals te scoren en bracht de eindstand op 4-2 in het voordeel van VOC.

FC ’s-Gravenzande had goede zaken kunnen doen na puntenverlies van de concurrentie en de tweede plaats kunnen behouden, maar het liep allemaal anders, de overwinning voor VOC was zeker niet onterecht.

 

Lees verder