4e Divisie B: Westlandia grijpt naast gelijkspel tegen Capelle

Westlandia kwam na een 0-1 stand bij rust in het tweede bedrijf zelfs met 0-2 achter. De ploeg knokte zich terug in de wedstrijd, kwam op 1-2, maar had de pech dat de gelijkmaker uitbleef. Tristan Croes scoorde nog wel de 2-2 in de slotfase, maar de treffer werd op advies van de assistent-scheidsrechter geannuleerd.

Tekst: Ton Beije

Westlandia begon goed aan het thuisduel tegen Capelle. In de negende minuut de eerste mogelijkheid voor Sergi Roeleveld (foto), maar uit zijn vrije trap verdween de bal naast het vijandelijke doel. Na een kwartier kwam Westlandia goed weg na een droge knal van ex-prof Kyle Ebecilio die net over het Naaldwijkse doel ging. Vlak daarna weer een kans voor Capelle, maar de inzet van Fanny Waandels werd uitstekend gered door doelman Jordie van Leeuwen.

Opluchting

Na twintig minuten kwamen de bezoekers toch aan de leiding. Christiaan Dabaghian hield met een omhaal de bal op de achterlijn fraai binnen, waarna Fanny Waandels met een kopbal het karwei afmaakte: 0-1. Bijna tien minuten later weer gevaar voor het Naaldwijkse doel. Nu kopte Waandels tot opluchting van Westlandia de bal over. In de slotfase van het eerste bedrijf was Westlandia twee keer dicht bij de gelijkmaker. Eerst werd na een goede aanval van de thuisploeg een inzet van Sergi Roeleveld gekeerd door Capelle-doelman De Vries. Even later probeerde Anass Achahbar het met een stift, maar de bal verdween net over het doel van De Vries. Een 0-1 stand derhalve bij rust.

Balverlies

Trainer Maurizio Ceccucci bracht bij aanvang van de tweede helft twee wissels in het veld. Dinand Kuhn en Ismael Affalah bleven in de kleedkamer achter en voor hem kwamen in het veld Peter Cedeno en Zion Valies. Westlandia kwam goed uit de startblokken het eerste kwartier. Pech was er bij een schot van Anass Achahbar, waarbij de bal net naast ging. In plaats van op gelijke hoogte te komen, wist Capelle in de 67e minuut de marge te verdubbelen. Knullig balverlies aan Westlandia-kant gaf de kans aan Capelle en Joshua Kassels pakte het cadeautje uit en scoorde de 0-2. Een flinke tegenvaller voor de Naaldwijkers.

Buitenspel

Pal daarop weer een dubbele wissel bij de gastheren. Desley Bransen en Sergi Roeleveld werden vervangen door Hidde van der Arend en Milo Wagner. Twee minuten later was er gelijk succes voor Westlandia. Uit een hoekschop van invaller Milo Wagner kopte Tristan Croes fraai binnen: 2-1. Het geloof kwam terug bij de Naaldwijkers. Baris Koc werd nog vervangen door Stijn van Os. Op slag van tijd was de gelijkmaker bijna een feit, maar een ziedend schot van Zion Valies werd dor Capelle-doelman De Vries met een katachtige reactie uit zijn doel gewerkt. Pal daarop dacht Westlandia wel de gelijkmaker te kunnen begroeten, toen Tristan Croes hard binnenschoot. De assistent-scheidsrechter stond echter met de vlag omhoog, omdat hij buitenspel had geconstateerd.

Een triest verlies voor Westlandia, dat na rust veel werk verzette, maar ondanks alle gebrachte energie toch met lege handen van het veld op de Hoge Bomen moest stappen: 1-2.

(Archieffoto: Orange Pictures)