4e Divisie B: HBS ziet in extremis driepunter verloren gaan

HBS leek heel lang de volle buit weg te halen bij vv Smitshoek. Na een 0-0 stand bij rust kwamen de Kraaien in het tweede bedrijf via een strafschop van Niels van Pelt aan de leiding. In de negende minuut van de extra tijd kwam vv Smitshoek alsnog op gelijke hoogte: 1-1.

Tekst: Ton Beije

HBS kreeg in het uitduel bij Smitshoek de eerste kans om de score te openen. Manuel Francisco was zijn tegenspeler op snelheid de baas en bij zijn perfecte voorzet kwam Jedsel Markes niet goed bij de bal, die naast het doel van Smitshoek terechtkwam. Smitshoek mocht daarna een vrije trap nemen vanaf de rand van de zestien, waar oud-prof Luigi Bruins zich mee ging bemoeien. Zijn inzet trof geen doel.

Balbezit

In het eerste half uur van de wedstrijd had Smitshoek het meeste balbezit, maar verdedigend zat het bij HBS goed. Trainer Ekrem Kahya moest gedwongen wisselen toen Jasper Hooft ongelukkig op zijn schouder terecht was gekomen. Voor hem kwam binnen de lijnen Jim Roberti. Omdat er twijfel bestond over zijn blessure ging hij toch voor controle richting ziekenhuis. Gescoord werd er niet meer in het laatste kwartier voor rust, derhalve een stand van 0-0 op het scorebord na de eerste helft.

Strafschop

In de tweede helft kwam HBS op voorsprong via een strafschop, die was toegekend wegens het onderuithalen in de zestien van Manuel Francisco. Niels van Pelt (foto) maakte vanaf elf meter geen fout en liet de 0-1 aantekenen. Een lekker begin voor de bezoekers, die nog een mogelijkheid kregen bij een prima counter. Mink Hueting wist Luca van Leeuwen te vinden, die echter vergat om te schieten en op avontuur ging. Dat leidde verder tot niets. Er was weer een claim van HBS toen Manuel Francisco er doorheen ging en ‘getorpedeerd’ werd. De leidsman zag er geen overtreding in.

Extra tijd

Na een uur spelen ging Jedsel Markes naar de kant en voor hem kwam in het veld Koen Starrenburg. Smitshoek wilde de bakens verzetten, ging vaker de lange bal spelen, maar Brayen Bröcker wist de lange Smitshoek-spits goed in bedwang te houden. Met nog twintig minuten te gaan zag de HBS-bank tot haar opluchting een strak schot voorlangs het Haagse doel gaan. Smitshoek bleef aandringen. Bij HBS kwam Kihami da Costa in de ploeg voor Sieb Verheul. Voor de ploeg van trainer Kahya was het proberen om de nul vast te houden. Doelman Bram Nieuwenhuizen van het O18-team (die Luuk Vurens verving) stak echter in prima vorm en wist enkele pogingen van de thuisploeg onschadelijk te maken. Diep in blessuretijd moest HBS toch nog capituleren. In de negende minuut van de extra tijd viel dan toch de gelijkmaker: 1-1. Weer greep HBS op de valreep naast een overwinning en moest het met een punt genoegen nemen.