Vrouwen 2B/2C: Forum Sport verspeelt dure punten, SEP langs Unitas

In 2C kwam koploper Forum Sport niet verder dan een gelijkspel tegen streekgenoot DSVP. SEP boekte een nipte zege op het hoger geplaatste Unitas. Ariston’80 kon de punten niet in eigen huis houden in het duel met VVOR. RKAVV was in 2B te sterk voor WV/HEDW 2.

2e klasse B

WV/HEDW VR2 – RKAVV VR

In Amsterdam kwam RKAVV halverwege de eerste helft op een 0-1 voorsprong door een treffer van Kim Smulders. Diep in de blessuretijd voor rust kwam WV/HEDW 2 langszij. Na de thee zorgde Anouk Aartman uit een strafschop voor de 1-2 in de 70e minuut. Ook de thuisploeg kreeg een strafschop en trok de stand weer gelijk: 2-2. Vlak voor het eindsignaal kon RKAVV voor de derde keer juichen. Romy van der Helm schonk de Leidschendamse vrouwen de overwinning.

2e klasse C

DSVP VR – Forum Sport VR

Een compact DSVP loerde op de counter. Forum Sport was veelvuldig in balbezit in de eerste helft en maakte er een leuke wedstrijd van. Met bijna een kwartier op de klok zetten de Voorburgsen goed druk. Hanna Holleman veroverde de bal en zette Eline Hoogteijling vrij voor het doel en dit leverde de 0-1 op. Een kwartier later kon DSVP uit een hoekschop de 1-1 aantekenen. Noa Crump was trefzeker voor de thuisclub. Na de rust probeerde de ploeg van trainer Marco Sloos (foto) met de wind in de rug opnieuw op voorsprong te komen, maar faalde in die missie. DSVP werd af en toe nog gevaarlijk uit de counter maar de achterhoede van Forum Sport  stond steeds uitstekend: 1-1.

SEP VR – Unitas VR

Op Sportpark Tanthof Zuid was Annemijn Kreffer uit een bal van Nina de Letter trefzeker voor SEP. In de tweede helft was De Letter opnieuw de aangever, nu was Julia Wilbers de maakster van het doelpunt. Na een tegentreffer van Unitas kon Nina de Letter zelf scoren en werd de stand 3-1. Unitas kwam nog wel terug tot 3-2, maar daar bleef het bij.

Ariston’80 VR – VVOR VR

In de eerste helft kwam Ariston’80 op een 1-0 voorsprong door een treffer van Susanne Epema. De thuisploeg kreeg daarna voldoende kansen om de voorsprong uit te breiden, maar kreeg uiteindelijk drie treffers om de oren: 1-3. Na de thee probeerde Ariston’80 VVOR op de eigen helft vast te zetten. De Rotterdamse vrouwen waren in de omschakeling de betere ploeg en konden de 1-4 scoren uit een strafschop.