TOP OSS dankzij oud-ADO Den Haag-speler Jonathan Mulder nog in race vierde periodetitel

In het Brabants onderonsje tussen TOP Oss en FC Eindhoven in de KKD was er vrijdagavond een opvallende rol weggelegde voor gewezen ADO Den Haag-speler Jonathan Mulder (foto).

Tekst: Peter Petit

In de door de Ossenaren met 2-1 gewonnen wedstrijd gaf de 22-jarige Mulder niet alleen twee afgemeten voorzetten waaruit werd gescoord, vlak voor tijd voorkwam de linkervleugelverdediger ook nog eens dat de wedstrijd in een gelijkspel zou eindigen door de bal tot tweemaal toe van de lijn te halen.

ADO-verleden

TOP Oss, met op het veld weer de nodige spelers met een verleden bij ADO Den Haag (Havekotte, Troupée, Korte, Mulder, Ladan, Pala) en onder leiding van oud-ADO trainer Ruud Brood, leek in de eerste periode van de wedstrijd tegen de provinciegenoten op een nederlaag af te stevenen. Met een 0-1 achterstand ging TOP Oss aan de thee. Na een kwartier in de tweede helft leverde Mulder, voor het eerst sinds lange tijd weer vanaf het begin in de basis, een afgemeten pass aan de ‘Haaland van Oss’, de Noorse spits Abel Stensrud. Met een magistrale voetbeweging passeerde hij Eindhoven goalie Jorn Brondeel.

Assist

Ook aan het tweede doelpunt stond Mulder, die zijn contract in Oss heeft verlengd, aan de basis. Na wederom een ragfijne assist van zijn linkervoet kopte de Belg Arthur Allermeesch de winnende treffer binnen.

Door deze overwinning doet de ploeg van Brood goede zaken in de strijd om de vierde periodetitel. Met nog vijf wedstrijden te gaan is de ploeg nog steeds in de race voor deze titel.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder