Zondagvoetbal: Dikke nederlaag Voorschoten’97, vrouwen Taurus en RKDEO gelijk

Voorschoten’97 kon in het uitduel bij Eendracht’82 geen potten breken. De formatie van trainer Denis Luhulima keerde met een dikke nederlaag huiswaarts. In de vrouwencompetitie kwamen regiogenoten Taurus en RKDEO een gelijkspel overeen.

4e klasse C (zon)

Eendracht’82 – Voorschoten’97

In haar laatste seizoen in het zondagvoetbal heeft Voorschoten’97 het opnieuw moeilijk na de degradatie vorig jaar. In Amsterdam moest de groen-gele ploeg het opnemen tegen Eendracht’82, dat ook in de onderste regionen bivakkeert. De thuisploeg was met 6-2 duidelijke de betere en passeert daardoor Voorschoten’97 op de ranglijst. Voorschoten’97 staat nu op de negende plaats.

De bezoekers kwamen nog wel op een 0-1 voorsprong via Ferenc Merczel. Door slecht verdedigen ging Voorshcoten’97 de rust in met een 4-1 achterstand. In de tweede helft gaf Voorschoten’97 vol druk en kreeg drie goede kansen. Toch scoorde Eendracht’82 de 5-1. Een schot van Glenn Mulder werd goed door Rob van de Berg afgerond en leverde de 5-2 op. In de laatste minuut bepaalde Eendracht’82 uit een hoekschop de eindstand op 6-2.

Vrouwen 3e klasse B

Taurus VR – RKDEO VR

In de eerste helft was Taurus de bovenliggende ploeg. In de twaalfde minuut profiteerde Saskia Vuijk van balverlies van RKDEO. Vuijk passeerde RKDEO-keepster Danique Passenier en deponeerde de bal in het lege doel: 1-0.

Na tien minuten in de tweede helft belandde een kopbal van Taurus-speelster Elly Verkerk op de lat. Een kwartier voor het eindsignaal leek het duel beslist nadat Elise Dekker de studentes op 2-0 had gebracht. De vreugde was echter van korte duur. Uit de rebound van een vrije trap tekende Carmen Simonis (foto) voor de 2-1. Vlak voor het eindsignaal werd het ook nog 2-2. Uit de counter zorgde Diana Nepomuceno voor een 2-2 eindstand.