Futsal: Collectief zvv Den Haag Vrouwen in extremis naast angstgegner Drs. Vijfje

Terwijl de tribunes van sporthal Hoge Veld langzaamaan vol stroomden met veel Futsal-belangstellenden en ‘bekende Hagenaars’ begonnen zvv Den Haag en ‘angstgegner’ GFSV Drs. Vijfje aan hun warming-up. De gretigheid en de intenties van beide poule B-‘koplopers’ waren al in de warming-up duidelijk zichtbaar.

Tekst: Ulis van Maanen     |   Foto: Frank van leeuwen (SportSnap.nl)

In de voorbeschouwing zei ‘futsal maestro’ René Havermans het al: ,,Het wordt vooral een spannende strijd vol vuur en passie tussen twee teams die beide voor de winst gaan!” En het werd inderdaad een wedstrijd waarin veel misging in passing en precisie. Maar de amusementswaarde van de strijd tussen de nummers 1 en 2 was des groter voor het in groten getale opgekomen publiek. De coaches René Havermans en Jeffrey Brand hadden hun tactisch speelplan weer klaar, maar de ploeg moest het uitvoeren. En dat gebeurde helaas niet altijd op de juiste manier.

Gevaarlijk

GFSV Drs. Vijfje, geleid door de ambitieuze trainer Sven van Dam, leek erop gebrand om snel te scoren. De jonge talentvolle studentenploeg uit Groningen was gevaarlijk voor het doel van Lisa Franken. Sterker, binnen tien minuten in de eerste helft kon de Haagse sluitpost het Groningse schot niet keren: 0-1. Op dat moment een onnodige achterstand voor het compact staand zvv Den Haag, dat zich wel weer herpakte.

Overigens begon zvv Den Haag enigszins gehavend aan de Futsal-topper. Havermans kon niet beschikken over een volledig fitte formatie. Sabrina Pufflijk kon niet ingezet worden. Sterkhouder Romy Scherpenzeel is ook nog steeds niet beschikbaar. Samia Kaaouane was wat ziekjes, maar werd toch ingezet. En hoe! Wat een geweldige instelling van deze Haagse futsal-fighter!

Veerkracht

zvv Den Haag toonde na de onverwachte 0-1 evenwel haar mentale veerkracht. Het was dan ook pas vlak voor rust dat de futsal-revelatie van zvv Den Haag Priscilla Mesker de thuisploeg met een mooie knal langszij bracht: 1-1. Men verwachtte dat dat ook de ruststand zou zijn. Maar nee, het leek net alsof de Haagse koppies niet op ‘total focus’ stonden, want het was wederom GFSV Drs. Vijfje dat met een snelle en dodelijke counter genadeloos toesloeg en in extremis voor rust het Haagse doel vond: 1-2.

Muisstil

In de Haagse kleedkamer was het dan ook even muisstil en slechts het geroezemoes buiten de deur en in de catacomben was lichtelijk hoorbaar. Daarna volgde de peptalk van Havermans & Brand! Zou het helpen? Onder aanvoering van de sterk spelende teamcaptain Priscilla de Vos en de tomeloze aanjagers Stef Valk en Priscilla Mesker begon zvv Den Haag vol passie en strijd aan de tweede helft. Ook de fel strijdende Ramona van der Harst, Lara Notenboom, Samia Kaaouane, Larissa Boerenstam, Celine van der Toorn en belangrijke sluitpost Lisa Franken lieten zich ook niet onbetuigd en hielpen mede hun ploeg over het dode punt heen met heel veel strijd en passie in hun spel.

Teamwork

Vermeldenswaardig is met name de passie en strijd en teamwork die de gehele ploeg ten toon spreidde, ook in de allesbeslissende wedstrijdfase. Met vereende krachten herpakte zvv Den Haag zich knap. De nummer één van poule B speelde niet goed, maar toonde strijd en passie. Ook GFSV Drs. Vijfje deed dat. Het werd inderdaad zoals verwacht een spannende wedstrijd tot aan het eind. Het massaal opgekomen Haagse publiek stond nog eenmaal achter zvv Den Haag om de Haagse futsal-toppers op te zwepen naar de verdiende gelijkmaker. Het was bijna afgelopen. De minuten en seconden slopen weg en de stand was nog steeds 1-2. En toen was daar opeens weer Priscilla Mesker, dé verpersoonlijking van Haagse strijd, passie, veerkracht en onverzettelijkheid. De klok tikte weg en was ‘lelijk’ op weg naar het eindsignaal. De pressing en de mentaliteit van ‘alles geven’ aan de kant van zvv Den Haag bracht GFSV Vijfje tot wanhoop. Sterker, de aanwezigheid van Mesker en consorten voor het Groningse doel werd GFSV Drs. Vijfje uiteindelijk te veel. Het werd een eigen doelpunt van de Groningse studentenploeg: 2-2.

Support

Met nog enkele minuten te gaan en met het sterkste blok probeerde Havermans & Brand de zaak te consolideren. Dat lukte, met vereende kracht, door teamwork bleef het bij een 2-2 gelijkspel. Inderdaad, het was en bleef spannend en gezien het spelbeeld een terechte uitslag. Na afloop toonde hoofdtrainer/coach René Havermans zich uitermate tevreden over het resultaat en was supertrots op zijn team. De zvv Den Haag-speelsters bedankten met een ‘hand-in-hand cheer run’ het massaal opgekomen publiek voor hun geweldige support!

Lees verder