TOGB voegt voor volgend seizoen weer jeugdspelers bij A-selectie

Ieder jaar krijgt de jeugdopleiding van TOGB de uitdaging om spelers klaar te stomen voor de hoofdmacht. Ook dit jaar zijn de trainers erin geslaagd twee spelers dusdanig te laten ontwikkelen, dat zij de overstap mogen maken naar de selectiegroep van TOGB 1.

Tekst: Ron Fruining

Voor komend seizoen zijn dit de gedreven en heel gemotiveerde makkelijke scorende allroud-aanvaller Adam Bensalah (foto boven) en de zeer technische behendige en over een groot loopvermogen beschikkende verdediger Sasha Sandvliet. Beiden maken vanuit de Onder 23 de overstap. Een mooie uitdaging lonkt voor beide spelers om in de selectie van trainer Jonathan Jonk te laten zien dat zij ook dit niveau aankunnen.

Nieuwelingen

Gefeliciteerd met de overstap naar TOGB 1. Waren jullie verrast met de selectie bij TOGB 1 voor komend seizoen?

Sasha: ,,Echt verrast was ik niet, maar wel heel trots dat ik de kans krijg mij verder te ontwikkelen bij het eerste elftal van TOGB. Ik ben de trainer van de O23, Ivo Loovens, dan ook dankbaar.”

Adam: ,,Ik had er stiekem al op gehoopt, maar voor mij was de bevestiging van mijn selectie, zeker een aangename verassing.”

Wat is je favoriete positie?

Adam: ,,Mijn favoriete posities zijn linksvoor en spits. Ik merk dat het maken van acties vanaf links en het scoren van goals vanuit de spitspositie mij namelijk erg goed afgaan.”

Sasha: ,,Mijn favoriete positie is rechtsachter, maar ik kan ook rechts of links voor uit de voeten.”

Sasha Sandvliet

Wat voor type speler ben jij?

Sasha: ,,Ik ben een technische speler die gebruik maakt van snelheid, inzicht en intuïtie in aanvallend opzicht. Ik kom graag op om de aanval te ondersteunen.”

Adam: ,,Als speler ben ik enorm aanvallend ingesteld en ik geniet ervan om acties te maken en doelpunten te scoren.”

Je hebt al eerder mogen proeven aan het spelen in TOGB 1. Verwacht je snel het niveau van TOGB 1 aan te kunnen?

Adam: ,,Hoewel het niveau van TOGB 1 even wennen zal zijn, ben ik vastbesloten om deze zomer keihard door te trainen om mijn conditie en fysieke kracht op topniveau te krijgen, zodat ik moeiteloos kan meekomen.”

Sasha: ,,Ik heb inderdaad al mogen proeven bij het eerste elftal met oefenpotjes en trainingen. En het niveau is zeker een stuk hoger, maar ik ga er heel hard aan werken zodat ik snel met het niveau mee kan.”

Waar moeten de supporters op letten wanneer jij in het veld staat?

Sasha: ,,De supporters kunnen vooral uitkijken naar mijn rushes, werklust en techniek. Ik breng ook graag spelplezier mee en vermaak graag het publiek door mijn acties.”

Adam: ,,Supporters kunnen vooral uitkijken naar mijn doelpunten, mijn acties op het veld en mijn doorzettingsvermogen. Zo hoop ik ze evenveel te laten genieten van de wedstrijden als ik zelf ook doe.”

Heb jij jezelf doelen gesteld voor komend seizoen?

Adam: ,,Ja, ik heb zeker doelen gesteld voor het komende seizoen. Eén daarvan is om een vaste plek in de basisopstelling te veroveren.”

Sasha: ,,Mijn doel is om zo snel mogelijk een basisplek af te dwingen. Ik ga dit doen door hard te werken voor het team en mezelf zo goed mogelijk te ontwikkelen en te profileren als teamspeler. Ik hoop de trainersstaf zo te overtuigen van mijn talenten.”

 

 

Lees verder