Ajax dit seizoen met elftal ter waarde van 62 miljoen euro in KKD

ELF Voetbal meldt in haar Nieuwsbrief, dat Ajax dit seizoen een elftal ter waarde van 62 miljoen euro liet spelen in de KKD. Dat het crisis is in Amsterdam is inmiddels algemeen bekend. Maandagavond was er opnieuw een dieptepuntje voor Ajax.

Tijdens de wedstrijd van Jong Ajax tegen FC Den Bosch in de Keuken Kampioen Divisie stond Carlos Forbs (foto) aan de aftrap op de Toekomst. De rechtsbuiten, die afgelopen zomer voor veertien miljoen euro overkwam van Manchester City, is hiermee de duurste speler die ooit in de KKD heeft gespeeld.

Duurste spelers

Als je een elftal zou samenstellen met de duurste spelers, die Ajax dit seizoen in de KKD liet uitkomen, dan zou het er als volgt uitzien. Ajax heeft in totaal 62 miljoen euro neergelegd voor dit elftal. Daarvan werd 43,4 miljoen euro dit seizoen uitgegeven. Ter vergelijking, Feyenoord gaf dit seizoen 35,55 miljoen euro uit aan transfers.

Jong Ajax ging overigens maandagavond met 0-2 ten onder tegen FC Den Bosch en bezet momenteel de vijftiende plaats op de ranglijst in de Keuken Kampioen Divisie.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder