Limburgse voetbalclub EHC uit Hoensbroek officieel failliet

Voetbalclub EHC uit Hoensbroek is officieel failliet verklaard. De rechtbank heeft dinsdag het faillissement uitgesproken, wordt bevestigd door de curator, Walter Sterk. De club, waar Eric van der Luer als trainer actief was (hij gaat komend seizoen naar sv Meerssen), heeft al enige tijd financiële problemen.

Een interim-bestuur kwam al tot de conclusie, dat het aanvragen van een faillissement de enige optie nog was. De club kampt met een tekort van 80.000 euro. Het treffen van een regeling met schuldeisers bleek niet mogelijk.

Vervolg

Inmiddels is er volop overleg met de KNVB en de gemeente Heerlen hoe het nu verder moet. Op de lange termijn zou een doorstart mogelijk zijn en moet de club volgend seizoen weer beginnen in de vijfde klasse. Nu speelt het eerste in de eerste klasse. Vraag is of de KNVB toestemming geeft om het seizoen af te maken. De curator heeft geen probleem daarmee, maar het besluit ligt bij de KNVB, aangezien de club formeel failliet is. Ook de gemeente is erbij betrokken, omdat men het gemeenschappelijk belang van de voetbalclub, die nog zo’n driehonderd leden heeft, onderkent.

Lees verder