O23 3e klasse D/4 e klasse F: Ruime zege FC Zoetermeer, SVC’08 steviger op plek twee

In Rokkeveen was FC Zoetermeer in 3D een flink maatje te groot voor laagvlieger Nieuwerkerk 2. In de vierde divisie versloeg SVC’08 Wilhelmus en verkleinde de achterstand op koploper Verburch tot drie punten.

3e divisie D

FC Zoetermeer O23 – Nieuwerkerk O23-2

Op eigen veld maakte FC Zoetermeer korte metten met het tweede team van Nieuwerkerk. Al bij rust had de thuisploeg een comfortabele 3-0 voorsprong te pakken door doelpunten van Daan van Wageningen, Ted Lieffering en Jonas van den Hemel. Na de thee kon Nieuwerkerk als eerste het net vinden (3-1), maar daarna waren Jay Koegler, Ted Lieffering, Olaf Schrijver en Jonas van den Hemel trefzeker, waardoor de eindstand 7-1 werd. FC Zoetermeer, de ploeg van trainer Ferdy Macnack (foto), nestelde zich door de winst op een derde plaats. Een plek die aan het eind van het seizoen recht geeft op promotie.

4e divisie F

Wilhelmus O23 – SVC’08 O23

SVC’08 vertrok met een 1-3 overwinning van Sportpark Westvliet. Wilhelmus kwam nog wel op een 1-0 voorsprong door een treffer van Stijn Fako. Nog voor het rustsignaal kwam SVC’08 langszij dankzij Luca Guariglia Duffy.

In de tweede helft trok de formatie van trainer Richard Tetteroo het duel naar zich toe. Lukas Nijboer en Jeremy Keus schoten SVC’08 naar een 1-3 zege. Door de winst blijft SVC’08 nog steeds kansrijk in de strijd om de titel.