Weinig mutaties volgend seizoen in technische staf Wippolder

Het bestuur van Wippolder is verheugd, dat de begeleiding voor komend seizoen op veel plaatsen hetzelfde zal zijn rondom de selectie. Na twee topjaren draait het vlaggenschip wederom goed mee in de sterke eerste klasse C. Momenteel staat de ploeg op een tweede plaats en dat is wederom een knappe prestatie van de gedreven groep Delftenaren.

Rondom het eerste elftal hebben hoofdtrainer Mark Moen (hij gaat zijn vierde seizoen in) en assistent Haico Herbert (derde seizoen) al rond de jaarwisseling aangegeven nog een jaar door te gaan bij de blauw witten. Ook de teammanagers Richard Hiep, René Schouwstra en Peter Rothfuz gaven in Spanje al te kennen door te gaan bij Wippolder en zullen met al hun energie wederom klaar staan voor de spelersgroep.

Wim van Laar

Verder zal Wim van Laar toegevoegd blijven aan de technische staf van Wippolder en blijft Patrick van Leeuwen aan als hersteltrainer. Van Leeuwen zal, in afstemming met de medische staf en trainers, zorgen dat geblesseerde spelers weer sneller aan kunnen sluiten na een blessure. Marco van Trier zal het extra trainen met de spitsen niet hervatten en gaat zijn tijd anders invullen.

Tweede elftal

Bij het tweede elftal een nieuwe trainer voor de groep. Michael van Mullem wordt komend seizoen de nieuwe trainer van het tweede elftal. Hij zal de huidige trainer Dennis Glasbergen opvolgen. Glasbergen is goed bezig met de jonge talenten, maar moet in verband met drukke werkzaamheden andere keuzes maken. Aan Van Mullem nu de taak om de talenten van Wippolder verder te helpen in hun ontwikkeling en zodoende ook het gaatje richting eerste elftal te verkleinen. Van Mullem komt over van DSVP, waar hij nu de talenten onder zijn hoede heeft en heeft veel zin in deze nieuwe uitdaging. Teammanager Marcel van den Berg heeft helaas aangegeven te stoppen in zijn huidige rol. Karel Sanders zal zijn teammanagersrol gelukkig blijven vervullen en zal deze taak combineren met een aantal anderen functies, die hij voor de club invult.

Medische staf

Een goede medische staf is natuurlijk van belang om de spelers speelklaar te houden. Komend seizoen zal de rol van verzorger, nu ingevuld door Arthur Alberts, worden ingevuld door Bert Molenaar. Molenaar is geen onbekende en nam vorig jaar al tijdelijk de honneurs waar bij Wippolder. Na eerder bij onder meer Tonegido en VUC werkzaam te zijn geweest komt de goedlachse verzorger na een jaar over van buurman DHC. Komende weken zal er samen met Alberts bekeken worden of er een andere invulling mogelijk is binnen de club.

Fysio

Laurence van der Spek staat zoals altijd ook weer klaar voor de club en met fysiotherapeut Tijn van der Horst (Fysioplein) kunnen selectiespelers direct terecht voor behandeling en ander medisch advies. Assistent-scheidsrechter Davy Stijger staat ook weer klaar voor de groep en zal waar nodig afgewisseld worden door neutrale KNVB-assistent-scheidsrechters of de stand-ins Peter Wennekes en Mike Antonisse. In het nieuwe seizoen worden de keepers wederom onder handen genomen door keeperstrainer Hans Suiker. Met zijn gedrevenheid zet hij de selectiekeepers op scherp en brengt hen naar een hoger niveau.

Trots

De eerste seizoenshelft heeft de selectie van Wippolder na de mooie resultaten van het afgelopen seizoen opnieuw laten zien goed bezig te zijn. De huidige spelersgroep heeft een goede balans van kwaliteiten om te komen tot resultaten en de groep is gedreven om de vooraf gestelde doelstellingen te willen behalen. Met de huidige positie op de ranglijst en het behalen van de eerste periodetitel is de hoofdmacht bezig aan wederom een sterk seizoen en lijkt de doelstelling, eindigen bij de eerste vijf, haalbaar. Ook het tweede team presteert goed en staat momenteel op een mooie tweede plek in de competitie en heeft eerder ook een periodetitel behaald. Het bestuur van Wippolder is trots op deze goede resultaten en ontwikkeling. Dit in combinatie met het feit dat veel mensen hun bijdrage leveren aan het plezier, de verbinding en de goede resultaten binnen de gehele club maakt veel los in Delft en omgeving en zet Wippolder nog meer op de kaart.

Lees verder