Excelsior heeft in Mathijs Kreugel nieuwe trainer voor vrouwenselectie

Mathijs Kreugel gaat volgend seizoen aan de slag als hoofdtrainer van het net als ADO Den Haag Vrouwen in de Eredivisie uitkomende Excelsior Rotterdam. De 50-jarige Kreugel maakt hiermee na zeven jaar de overstap van de jeugdafdeling naar het vrouwenvoetbal.

Momenteel is hij – samen met Daniël Ledeboer – hoofdtrainer bij de Onder 15 en vervult hij ook de rol als assistent-trainer bij de Onder 21.

Hoofd vrouwenvoetbal Nicole Deurholt op de clubsite: ,,We zijn blij Mathijs te verwelkomen als onze nieuwe hoofdtrainer. Mathijs heeft jarenlange ervaring bij de jeugdopleiding en kent de club goed van binnenuit. Daarmee zijn de lijntjes kort zowel richting onze jeugdopleiding als ons eerste elftal van de mannen. Dat maakt hem in onze ogen de ideale trainer om het stokje over te nemen van Richard Blanc. We zijn er trots op dat getalenteerde trainers zich binnen Excelsior ontwikkelen en wij hen ook die nieuwe stap kunnen bieden. Verder markeert de aanstelling van Mathijs ook een belangrijke eerste stap in de verdere professionalisering van onze vrouwentak. De komende weken gaan we gezamenlijk verdere invulling geven aan de rest van de technische staf en het eerste elftal.”

Kernwaarden

Mathijs Kreugel: ,,Excelsior is een heel mooie club, een club die echt bij me past. Dat heeft met de cultuur te maken. Hoe we met elkaar samenwerken, wat we belangrijk vinden en hoe we met elkaar omgaan. Dat spreekt mij aan. Als je naar de kernwaarden kijkt, sluit dat perfect aan op mijzelf als persoon. Ik denk dat dit de reden is dat ik hier zo op mijn plek zit.’’

(Foto: Excelsior Rotterdam)

 

Lees verder