Routinier Kilian Berkhout (FC ’s-Gravenzande) kiest volgend seizoen voor CION

CION verwelkomt de 28-jarige Kilian Berkhout (foto), een aanvallend ingestelde middenvelder, die de overstap maakt van FC ’s-Gravenzande naar de tweedeklasser uit Vlaardingen.

De laatste drie seizoenen was hij actief voor FC ‘s-Gravenzande, waar hij ook kennis maakte met Roy Kappenburg, de nieuwe hoofdtrainer van CION. De contacten werden dan ook snel gelegd en nu gaat Berkhout het aankomende seizoen de clubkleuren van CION verdedigen.

Vertrouwen

,,Ik ben via Roy Kappenburg in contact gekomen met CION. Na de eerste contacten voelde het direct goed. Dat gaf mij veel vertrouwen om mijn keuze voor CION te maken. Ik hoop mijn ervaring over te kunnen brengen om zo progressie als team en als club te kunnen maken. Gezien mijn leeftijd hoop ik mijn laatste voetbaljaren mooi af te kunnen sluiten bij CION”, aldus Berkhout.

Loopbaan

Berkhout speelde in de jeugd voor de BVO‘s Sparta en Excelsior Rotterdam om hierna bij onder meer Barendrecht, vv Katwijk, in twee periodes bij Excelsior Maassluis en sc Feyenoord te spelen. Bij Excelsior Maassluis behaalde hij nog de titel in het algeheel amateurkampioenschap en bij vv Katwijk kroonde hij zich met zijn team tot kampioen in de Tweede Divisie.

Klik

,,Met het oog op volgend seizoen konden we zeker nog wel wat ervaring gebruiken. Er gaan wat sterkhouders stoppen en leveren zo best wat kwaliteit maar zeker ook ervaring in. Om dit op peil te houden is Kilian een welkome aanvulling. Met zijn 28 jaar kunnen wij ook nog prima jaren met hem vooruit en na het eerste gesprek was er direct een klik. Prestaties en plezier gaan al jaren hand in hand bij CION en in dat plaatje past hij perfect”, aldus TC lid Jan Struis van CION.

Lees verder