Oud-ADO Den Haag-speelster Renate Jansen op zoek naar nieuw avontuur

Renate Jansen (foto) vertrekt na dit seizoen bij FC Twente Vrouwen. De 33-jarige speelster is al sinds 2015 actief bij FC Twente. In die negen jaar had Jansen 240 keer het Twente-shirt om de schouders. In de zomer van 2015 stapte ze over van ADO Den haag Vrouwen naar Enschede.

Bij FC Twente bouwde ze verder aan een fraaie koopbaan. Ze scoorde tot nu toe 130 keer en won met FC Twente Vrouwen alle prijzen die er in Nederland te winnen zijn. Ook met ADO Den Haag Vrouwen had ze al successen meegemaakt, zoals in 2012 het landskampioenschap en het twee keer winnen van de KNVB-beker, in 2012 en 2013.

International

Aan haar periode bij FC Twente komt na dit seizen een einde. ,,Ik ben erg trots om negen seizoenen het shirt van FC Twente te hebben gedragen”, zegt Renate Jansen op de clubsite. ,,In mijn tijd hier bij de club ben ik uitgegroeid tot volwaardig international en heb ik elk seizoen gestreden om de prijzen. Daar ben ik de club en al mijn teamgenoten heel dankbaar voor. Ik wil mijn carrière bij FC Twente afsluiten als landskampioen en daar zal ik alles aan doen.”

Renate Jansen is zeker nog niet opgebrand. ,,Ik wil nog graag een nieuw avontuur aangaan. Ik hoop op een buitenlandse club, de komende tijd zal uitwijzen of dat erin zit.” Jansen begon met voetballen bij sv Abbenes en via Kagia en het HvA-project van de KNVB haalde Sarina Wiegman, toen trainster van ADO Den Haag, haar medio 2008 naar de Residentie, waar zij dus tot en met het seizoen 2014-2015 zou spelen.

Lees verder