Warming-up 3e Divisie: Paul van der Zwaan (Quick): ,,Tegen TEC moet het anders en beter”

Na drie opeenvolgende overwinningen moest Quick zondag, na een busrit van drie uur, haar meerdere erkennen in Groene Ster uit Heerlerheide (2-1). Komende zondag wordt het weer een zware wedstrijd, tegen het hooggeplaatste s.v.TEC uit Tiel.

Tekst: Pieter Donath

TEC (Tielse Eendracht Combinatie) won vorige week met 5-0 van Sportlust’46, heeft 50 punten uit 27 wedstrijden en staat op de derde plaats. Quick heeft tien punten minder en staat elfde. Groene Ster speelde tegen Quick op de counter en beide teams kregen weinig kansen. Kort na de 1-0 (71e minuut) scoorde Quick, maar direct na de aftrap werd de 2-1 eindstand op het scorebord gezet. Door de afkeuring eerder dit seizoen is dit pas de eerste ontmoeting tegen TEC. De uitwedstrijd staat nu gepland op donderdag 25 april om 20.00 uur. Trainer Paul van der Zwaan (foto) vond zijn ploeg tegenvallen tegen Groene Ster en TEC wordt het een hele opgave.

Hoe kijk je terug op de wedstrijd tegen Groene Ster?

,,Tegen Groene Ster viel het tegen. We hadden niet de juiste flow, waren wat apathisch en kwamen niet in de duels zoals we dat willen. Verloren de meeste tweede ballen. Dan kom je in balbezit ook niet in de juiste situaties en wordt het onder de maat. Vervelend maar ook dat soort wedstrijden zitten erbij. We moeten ervan leren en de goede mind set weer oppakken.”

Hoe schat jij jullie kans op een resultaat in tegen het hooggeplaatste TEC?

,,TEC zondag wordt een hele opgave. Zaken zoals tegen Groene Ster zullen anders en beter moeten, maar dat weten we. Uiterst vervelend is ook dat Ricky van Mierlo en Boris van der Wiel beiden een forse knieblessure hebben opgelopen in Limburg. Het wordt puzzelen.”