Warming-up 3e klasse A/B: kelderderby tussen Full Speed en Concordia

Op Houtrust staat een mooi duel op het programma. Duindorp sv is gastheer voor het Wassenaarse Blauw-Zwart. Schipluiden treft in Ariston’80 een tegenstander, die het inmiddels iedereen moeilijk kan maken. Full Speed en Concordia treffen elkaar in een echte Delftse degradatiekraker.

Tekst: Roland van der Linden

3e klasse A

BSC’68 kon afgelopen weekend de achterstand van vier punten op Koudekerk niet verkleinen en zakte na het gelijke spel tegen de koploper naar de derde plaats. Nu wacht de formatie uit Benthuizen een uitduel bij ASC. De thuisclub staat op een zesde positie.

3e klasse B

Full Speed en Concordia kwamen vorig seizoen nog uit in de tweede klasse en hebben het na de degradatie opnieuw moeilijk. Full Speed bezet de laatste plaats en Concordia gaf zichzelf een beetje lucht dankzij een 3-0 zege op KMD. De ploeg van trainer Wesley Zandstra (foto) staat op een twaalfde plek. De derby op Sportpark Kerkpolder zal dus bol staan van de spanning.

Lastig

DWO dat op gelijke hoogte staat met Concordia zal het lastig krijgen om de punten in eigen huis te houden. Koploper Graaf Willem II VAC komt op bezoek in het Westerpark en zal alles op alles zetten voor een goed resultaat. Laakkwartier liep in het duel tegen Duindorp sv tegen een 6-0 nederlaag op. Tegenstander HMSH ging met dezelfde cijfers onderuit bij Graaf Willem I VAC. Beide teams hebben wat recht te zetten.

Opmars

Duindorp sv mag het na de forse zege op Laakkwartier opnemen tegen Blauw-Zwart, dat aan een opmars op de ranglijst bezig is en uit de gevarenzone wil wegkomen. De thuisspelende ploeg van Martin Abbenhuis heeft nog kansen op het bereiken van de nacompetitie. Ook DSVP aast op een plek in het competitietoetje. De ploeg uit Pijnacker moet dan afrekenen met PGS/VOGEL. Schipluiden staat er goed voor op een derde plaats, maar moet op bezoek bij Ariston’80, dat de laatste weken punten bij elkaar sprokkelt.

Wilhelmus verloor twee punten in het duel met Ariston’80 en zal dit niet weer willen laten gebeuren. Het uitduel bij KMD zal een behoorlijke test zijn. De Wateringers hebben ook wat goed te maken na de kansloze nederlaag tegen Concordia.

 

 

 

 

Lees verder