Warming-up 2D: Marc Dijkhuizen (sc Monster): ,,Tegenstander zit in andere fase dan heenwedstrijd”

Koploper Sportclub Monster gaat de strijd aan met middenmoter Neptunus/Schiebroek. In Naaldwijk staat de regionale derby tussen Westlandia en DHC op het programma en Verburch kruist de degens met Nieuwerkerk.

Tekst: Roland van der Linden

Sportclub Monster verdedigt haar eerste plaats in een uitduel bij Neptunus Schiebroek. Het thuisduel werd met een ruime 3-0 zege afgesloten. Trainer Marc Dijkhuizen (foto): ,,Neptunus/Schiebroek zit in een heel andere fase dan de vorige wedstrijd. Toen stonden ze op een degradatieplek. Nu zijn ze zeven wedstrijden ongeslagen en staan op een verdienstelijke achtste plek. Daarnaast hebben ze recent bewezen tegen VFC en CION, dat ze de topploegen kunnen verslaan.”

Sterke punten

Over de sterke punten van de tegenstander zegt Dijkhuizen: ,,Verdedigend staat de ploeg een stuk beter dan voorheen. Met een balvaste spits en snelle vaardige spelers, daaromheen ligt het meeste gevaar.” De trainer van sc Monster verwacht meer aan de bal te zijn omdat Neptunus-Schiebroek met Sander Duin een goede opbouwer heeft, maar om hem heen de kwaliteiten aan de bal wat minder zijn. Sportclub Monster mist zaterdag met Bink de Brabander en Vince Franken twee basisspelers. Bas de Brabander en Keke Stam zijn hersteld.

Veiligheid

Verburch lijkt zich in veiligheid gespeeld te hebben, maar zal tegen Nieuwerkerk de winst willen pakken om niet voor verrassingen komen te staan. Het duel wordt gespeeld in Poeldijk.

Onderaan de ranglijst moet DHC op bezoek bij Westlandia. De Naaldwijkers zijn veilig en kunnen niet promoveren. DHC heeft de punten keihard nodig om niet voor het tweede jaar op rij te degraderen.

Dichten

Vitesse Delft heeft een punt minder dan DHC en staat op een voorlaatste positie. Op Sportpark Tanthof-Zuid komt HBSS op bezoek. Het verschil tussen de twee ploegen op de ranglijst is vijf punten. Met een zege zou Vitesse Delft het gat flink kunnen dichten.

Lees verder