Voormalig ADO Den Haag-assistent-trainer Adrie Bogers tijdelijk hoofdtrainer Helmond Sport

De 58-jarige Adrie Bogers (foto) maakt het seizoen af als interim-hoofdtrainer bij Helmond Sport. De Bredanaar, sinds de zomer van 2023 assistent-trainer bij de ‘kattenmeppers’, volgt samen met Tim Bakens, de eerder deze week vertrokken hoofdtrainer Bob Peeters op.

Tekst: Peter Petit

De eerste klus van Bogers als interim-trainer bij Helmond Sport is vanavond, uitgerekend tegen de ploeg waar hij eind 2020 de vroegtijdig opgestapte assistent-trainer Richard Knopper opvolgde. Het vertrek destijds van Knopper bij ADO Den Haag viel samen met het ontslag van hoofdcoach Aleksander Rankovic, die het veld moest ruimen vanwege tegenvallende resultaten. Samen met de nieuwe hoofdtrainer Ruud Brood kon hij degradatie van ADO Den Haag naar de KKD dat seizoen niet voorkomen.

Oude bekende

Bij ADO Den Haag komt Bogers vanavond een oude bekende tegen, Darije Kalezic, met wij hij jaren samenspeelde bij RKC Waalwijk. Bij zijn aantreden als interim-hoofdtrainer van Helmond Sport liet Bogers weten dat die sentimenten niet tellen en dat hij van zijn spelers na het plotselinge vertrek van Peeters een reactie verwacht. Behalve bij ADO Den Haag heeft Bogers in eigen land als hoofd-, dan wel als assistent-coach gewerkt bij NAC, Sparta, Willem II, NEC, Roda JC en FC Twente. Met een andere oud-ADO Den Haag-trainer, Zeljko Petrovic, was Bogers, nadat hij in Den Haag was vertrokken, nog kortstondig actief in Irak.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder