Warming-up 1e klasse C: Mooie affiche is derby tussen RKDEO en sv Nootdorp

In 1C is eigenlijk iedere week elk duel even interessant. Is het niet voor de bovenste plaatsen, dan is er de strijd onderin. Een mooie derby wacht tussen RKDEO en sv Nootdorp. Koploper Forum Sport steekt een visite af bij sv Den Hoorn en FC Skillz ziet Voorschoten’97 op bezoek komen.

Tekst: Ton Beije

De spanning aan de kop van de ranglijst is nog steeds te snijden. Het blijft stuivertje wisselen. Wippolder verloor vorig weekend bij sv Nootdorp en moet nu de eerste plaatst afstaan aan Forum Sport, dat TAC’90 met 3-1 opzijzette. Forum Sport gaat zaterdag op bezoek bij sv Den Hoorn, dat de punten nog hard nodig heeft en vorige week knap won bij Voorschoten’97. Geen eenvoudige klus dus voor trainer Bas Steffens (foto) en zijn mannen.

Misstap

Wippolder mag voor eigen publiek aantreden tegen VELO en kan zich geen twee weken achtereen een misstap veroorloven. VELO weet dat het nog wat punten moet sprokkelen om niet meer achterom te hoeven kijken. Een interessante ontmoeting dus ook op De Pauwmolen.

Winnen

FC Skillz, dat 1-1 speelde bij sv Honselersdijk staat, met evenveel duels gespeeld, op drie punten van Forum Sport. Het team van trainer Oussama Bekkaoui is nu gastheer van Voorschoten’97. FC Skillz weet dat winnen het devies is en de defensie moet vooral Thom Wijnalda voor Voorschoten’97 ver van het eigen doel houden.

Inspiratie

Die Haghe draagt momenteel de rode lantaarn en zal het heel moeilijk krijgen om ook voor volgend seizoen een ticket te bemachtigen voor de eerste klasse. Mogelijk kan een driepunter thuis tegen sv Honselersdijk de mannen van trainer Marcel Koning nog nieuwe inspiratie geven voor de laatste duels. Een fraaie ‘dorpenderby’ in Nootdorp. RKDEO, ook nog niet helemaal uitgeschakeld voor de titel, krijgt sv Nootdorp op bezoek, dat aan een enorme opmars bezig is. Weet RKDEO die opmars te stuiten?

Zondag

Op zondag ook nog een wedstrijd in 1C. Dan krijgt TAC’90 bezoek van het Leidse LFC, dat door de drie winstpunten in mindering ook weer naar onderen moet kijken. TAC’90, onder de nieuwe trainer Rob Gieben – die tussentijds het stokje overnam van Arie van der Padt – staat nu voorlaatste en is dus alleen gebaat bij winst.

Lees verder