Warming-up 4e Divisie: Maurizio Ceccucci: ,,Zwaluwen ploeg met veel individuele kwaliteiten”

Westlandia kreeg thuis tegen Capelle met de 1-2 nederlaag duidelijk te weinig. Mooie kans om één en ander recht te zetten zatertdag, als de equipe van trainer Maurizio Ceccucci (foto) op bezoek gaat in Vlaardingen bij Zwaluwen.

Tekst: Ton Beije

Westlandia stond vorige week op De Hoge Bomen tegen Capelle toch met lege handen en dat had niet echt nodig geweest, weet ook trainer Maurizio Ceccucci: ,,Er had veel meer in gezeten, zeker als het arbitrale trio twee zuivere goals niet had afgekeurd. Maar goed fouten worden helaas gemaakt en die hebben wij zelf ook gemaakt. De eerste dertig minuten zijn we overlopen door Capelle, na een half uur hebben wij het spelbeeld gekanteld en nauwelijks iets weggegeven en veel kansen gecreëerd. Ik ben trots op de ploeg dat het na zo’n zware fase, een wedstrijd zo kunnen kantelen. Wel natuurlijk teleurgesteld, dat wij niet zo starten, zoals wij de wedstrijd eindigen.”

Kwaliteiten

Zaterdag uit naar Zwaluwen Vlaardingen, dat heeft – met Poortugaal – de meeste doelpunten voor. Ligt daar, in de aanval, ook het grootste gevaar? Ceccucci: ,,Statistisch gezien Ja. Maar dan doe je de rest tekort. Zwaluwen is een heel goede ploeg met veel individuele kwaliteiten.”

Verschil

Is het extra nadelig dat Zwaluwen vorig weekend tegen een fikse nederlaag aanliep en zich nu voor eigen publiek wil revancheren? ,,We hebben het vaker gezegd, iedereen kan van iedereen winnen in deze zware competitie. Zwaluwen zal los van die nederlaag er staan zaterdag”, aldus Ceccucci. ,,Dat Zwaluwen een goed voetballende ploeg is met meerdere spelers die het verschil kunnen maken”, herinnert de Westlandia-trainer zich nog van de thuiswedstrijd.

De Naaldwijkers kunnen zaterdag in ieder geval met een fitte ploeg aantreden in Vlaardingen.

Lees verder