Warming-up 2e Divisie: John Blok (Scheveningen): ,,Ons wacht bij ACV een pittige opgave”

Scheveningen verzuimde vorig weekend thuis de volle buit te pakken tegen Excelsior Maassluis. Die ploeg en Kozakken Boys staan nu op vijf punten onder de Houtrust-bewoners. Zaterdag wacht een zware opgave tegen ACV in Assen. Bovendien moet Scheveningen enkele belangrijke krachten missen.

Tekst: Ton Beije

Scheveningen had vorig weekend dé kans op eigen veld de volle buit te pakken. Met 2-0 voor komen tegen de concurrent, dan lijkt je de drie punten in de knip te hebben. Toch kwam Excelsior Maassluis nog langszij. Trainer John Blok (foto): ,,Dat we zaterdag niet de volle drie punten hebben gehaald, kunnen we alleen onszelf verwijten. Na een matige eerste helft speelden we eigenlijk een prima tweede helft. De 2-0 tussenstand was dan ook zeker niet geflatteerd. Met onze ervaring hadden we in die fase beter gebruik moeten maken van de ruimte die Excelsior Maassluis weggaf. Dat lieten we na en werden juist verdedigend te veel slordig, waar Excelsior Maassluis dankbaar van profiteerde.”

Genadeklap

Op voorhand wist Scheveningen, dat er niet verloren mocht worden, maar het had Excelsior Maassluis de genadeklap kunnen (of eigen moeten) toebrengen. Daarbij zat het verlies van Kozakken Boys natuurlijk ook niet tegen. Blok: ,,Wij hebben het daar vooraf helemaal niet over gehad. Het enige waar we zelf invloed op hebben gehad, was de wedstrijd tegen Excelsior Maassluis. Daar hebben we een mooie kans laten liggen om hen op een grotere achterstand te zetten.”

Lastig

Zaterdag gaat Scheveningen op bezoek bij ACV, een verre wedstrijd. Ook geen gemakkelijke tegenstander, wat herinner Blok zich van de thuiswedstrijd? Hij: ,,Persoonlijk vind ik ACV één van de beste ploegen waar we tegen gespeeld hebben. Goed georganiseerd, veel fysieke kracht, loopvermogen en ook gewoon prima voetballend. Thuis kwamen we vlak voor tijd terug tot 2-2, waarna we uit een corner volkomen onnodig toch nog een doelpunt tegen kregen. Dat is ons dit seizoen echt te vaak gebeurd.”

Met drie punten een thuisreis beginnen zou wel heel mooi zijn. Wat verwacht je in Assen voor wedstrijd? Blok: ,,Dat zou mooi zijn, maar ons wacht een pittige opgave. Zeker in thuiswedstrijden is ACV lastig te verslaan.”

Afwezigen

Blok moet toch weer puzzelen met zijn opstelling. Diverse spelers zijn niet beschikbaar. Tom Beugelsdijk zit zijn tweede en laatste duel schorsing uit en ook Jaimy Brute is nog niet inzetbaar. Verder moet de ploeg Mike de Niet en Ricardo de Vlugt missen.

Lees verder