Warming-up 4e Divisie: Ekrem Kahya (HBS): ,,Een derby met belangen, een mooi vooruitzicht”

Zondag een echte derby op het programma. Op sportpark Craeyenhout treffen HBS en RKAVV elkaar. HBS pakte vorig weekend een punt mee bij Smitshoek (1-1) en RKAVV kwam voor eigen publiek een gelijkspel overeen met Poortugaal. Omdat RKAVV dit seizoen uit beter presteert dan thuis, kan het zondag een aardige ontmoeting worden van twee clubs die de punten nog best kunnen gebruiken.

Tekst: Ton Beije

HBS heeft 32 punten, maar RKAVV moet met 26 punten nog echt naar onderen kijken. HBS weet dat het venijn ook in de staart kan zitten, want Smitshoek kwam pas diep in blessuretijd langszij. Trainer Ekrem Kahya (foto) terugkijkend naar dat duel: ,,Vooraf is het een goed resultaat om bij een goede tegenstander als Smitshoek te behalen, maar wanneer dit heel schlemielig gebeurt in de 99e minuut dan is dat heel zuur.”

Temeer ook omdat een punt op de ranglijst niet echt zoden aan de dijk zet. Kahya: ,,Nee, voor de stand is een punt weinig toevoegend. We verliezen niet, maar spelen gewoonweg te veel gelijk. Maar ook dat hoort bij de ontwikkeling van onze ploeg.”

Derby

Zondag dan de derby tegen RKAVV. Blij dat de wedstrijd op zondag is? Kahya: ,,Gezien het weerbericht hadden we beter op zaterdag kunnen spelen, maar voor de club is de zondag toch aantrekkelijker. Voor mij persoonlijk maakt het niet zoveel uit. Ik hoop op een leuke aantrekkelijke wedstrijd voor de toeschouwers met een winnend HBS. De heenwedstrijd wonnen we diep in blessuretijd na een gelijk opgaande wedstrijd.”

Belangen

RKAVV is nog verre van veilig en moet aan de bak, ook HBS kan best nog wat punten gebruiken. Waarom moeten de voetbalfans komende zondag naar sportpark Craeyenhout komen? Kahya: ,,Ik verwacht wel wat toeschouwers, omdat we altijd spelen voor de winst. En het is een derby met belangen, dus een mooi vooruitzicht.”

Keepers

Zijn er nog spelers bij HBS niet inzetbaar? ,,Vorige week heeft Jasper Hooft helaas zijn sleutelbeen gebroken en die wordt na het weekend geopereerd. Daarnaast missen we onze keepers, maar we hebben het volledige vertrouwen in alle inzetbare spelers en daar steken we energie in”, aldus de trainer van HBS.

 

 

 

Lees verder