Ajax legt Hesterine de Reus vast als nieuwe trainster vrouwenselectie

Hesterine de Reus (foto) is komend seizoen de nieuwe trainster van de Ajax-vrouwen. Zij volgt in Amsterdam Suzanne Bakker op. De nu 62-jarige De Reus speelde in haar actieve periode ook een tijdje bij het toenmalige KFC’71 uit Delft en in die periode ook regelmatig in de selectie van de Haagse Voetbal Bond.

De Reus was na Vera Pauw de tweede vrouw die erin slaagde het hoogste trainersdiploma in Nederland te behalen. Ze kwam van 1983 tot 1993 ook uit als speelster voor het Nederlands vrouwenelftal en kwam tot 43 caps. Op 19 maart 1983 maakte zij haar debuut thuis tegen West-Duitsland (2-2).

Uitdaging

Naast trainster bij de KNVB (Oranje-selecties O15, O17 en O19), was zij als trainer actief bij PSV en de nationale teams van Jordanië en Australië. Vanaf komend seizoen is zij werkzaam op De Toekomst. Op de site van de Amsterdamse club zegt De Reus: ,,Het voelt fantastisch om deze mooie uitdaging aan te gaan. Het voetbal in mijn eigen land, en met name het vrouwenvoetbal, ligt me dicht aan het hart. Daarnaast is Ajax een mooie club die duidelijk stappen vooruit wil maken. Ik kijk ernaar uit een bijdrage te leveren aan het versterken van de vrouwentak en natuurlijk het team op een nog hoger niveau te laten spelen.”

(Foto: Ajax)

Lees verder