4e klasse D: Vredenburch vergeet tegen FC Zoetermeer zichzelf te belonen, belangrijke zege RVC Celeritas

FC Zoetermeer begon in Rijswijk slecht aan het duel tegen Vredenburch, maar zoals zo vaak in de laatste wedstrijden, maakte de ploeg in de tweede helft het verschil. RVC Celeritas boekte op eigen terrein een belangrijke overwinning tegen Quintus, maar zag topscorer Fernando Couvreur met ‘rood’ voortijdig het veld verlaten.

Tekst: Peter Petit        |     Foto’s: Kees Franken

Vredenburch – FC Zoetermeer

Vredenburch begon fysiek aan het duel en kreeg ook een paar dotten van kansen, waar FC Zoetermeer weinig antwoord op had. Het team van coach Martijn de Zoete kwam echter in de loop van de eerste helft beter in de wedstrijd. Toch was het na twee keer op de paal van Vredenburch, FC Zoetermeer dat de 0-1 maakte via Björn van Heijst. Dat was tevens de stand bij de rust.

In de tweede helft was FC Zoetermeer de betere ploeg en kreeg het ook de nodige kansen. Na tien minuten was het wederom Björn van Heijst, die op aangeven van Brandon Zigo Tichem de 0-2 maakte. Kort daarna volgde na wat geklungel in de defensie van FC Zoetermeer toch de aansluitingstreffer van Ener Nikocevic. Een kwartier voor tijd zette Emir el Messaoudi goed door en zette Jessy Nauman vrij voor het Rijswijkse doel: 1-3. Vervolgens kreeg FC Zoetermeer nog een strafschop, die door Tichem werd gemist, iets wat hem niet al te vaak is gebeurd. In de 91e minuut kwam Vredenburch na een verre inworp nog op 2-3. Het doelpunt ontstond uit een echte ouderwetse scrimmage en niemand, ook beide trainers niet, konden na afloop vertellen wie de bal nu achter de uitstekende doelman Hylke van der Burg had gekregen, maar de treffer gaat in ieder geval wel de boeken in als een eigen doelpunt van FC Zoetermeer: 2-3.

Supertrots

Hoofdcoach Martijn de Zoete na afloop: ,,Met een 0-1 voorsprong, ga je toch wel lekker de rust in, maar wij waren niet tevreden met elkaar. In de tweede helft heb ik het tactisch wat omgezet, Roald Houterman er afgehaald, dat doe je niet zomaar, het is toch je aanvoerder, hij kan met zijn lengte altijd een doelpunt maken, maar die wissel pakte nu goed uit. Wij doen het met elkaar, en ik ben supertrots op mijn mannen.”

Ook interim-coach Desley de Lepper van Vredenburch was trots op zijn mannen, maar baalde er wel van dat zijn spelers zichzelf in deze wedstrijd niet hadden beloond. ,,En dat doen wij onszelf al een paar weken aan”, aldus De Lepper. ,,Wij hadden in de eerste helft met 2-0 of zelfs met 3-0 voor moeten staan, maar in plaats van het net troffen wij de paal. FC Zoetermeer begon heel zwak, maar bij 2-0 achter knakte er toch wat. Een terechte nederlaag? Ik denk van niet, wij hadden minimaal aanspraak op één punt, eigenlijk ook wel op drie punten, de hele wedstrijd in ogenschouw genomen. Nog twee keer winnen, dan zien we wel waar wij staan. Wij gaan nog steeds voor de derde klasse, in het verleden had Vredenburch in de nacompetitie geen succes, laat het nu dan maar de eerste keer zijn”.

RVC Celeritas – Quintus

Een belangrijke 3-2 overwinning voor de thuisploeg, één week voor de kelderkraker tegen Deltasport. In deze wedstrijd was er een hoofdrol met een zwart randje weggelegd voor Fernando Couvreur. De voormalige speler van TAC’90 scoorde een hattrick voor RVC Celeritas, maar kreeg na tweemaal geel ook ‘rood’ vanwege het onnodig wegtrappen van de bal. Voor de gasten uit Kwintsheul scoorden Bart de Swart (penalty) en Rob van Binsbergen