4e Klasse A/C: DUNO wint eenvoudig van Zuid West DH

Het duel tussen DUNO en Zuid West DH is een doelpuntenfeest geworden, waarin DUNO als winnaar het veld afliep. Stompwijk’92 klopte  Meerburg en ODB liet kostbare punten liggen in de ontmoeting met BMT.

Tekst: Jay Jay de Vos van Steenwijk

Meerburg – Stompwijk’92

Stompwijk’92 speelde een uitwedstrijd tegen Meerburg. De bezoekers kwamen op achterstand tegen de ploeg die hoger op de ranglijst staat. Door een doelpunt van Lars den Hartogh kwam de stand weer in evenwicht en werd de jacht op de winnende treffer gestart. Stompwijk’92 was gretiger dan Meerburg en wist Joeri van der Salm het net voor de Stompwijkers te vinden: 1-2. Het was nog even spannend, maar de formatie van trainer Erik van Manen wist de voorsprong tot de laatste minuut vast te houden en nam zo met een 1-2 uitslag de drie punten mee naar huis.

Zuid West DH – DUNO

DUNO mocht afreizen naar het complex van Zuid West DH aan de Beresteinlaan. DUNO kwam op voorsprong door een doelpunt van Siwan Keles. De ploeg van trainer Kenneth Lamens (foto) was naar eigen zeggen los en van het ene doelpunt kwam het andere. Kevin Jacobs maakte het tweede doelpunt voor de groen-zwarten. Zuid West DH kwam via een strafschop nog terug in de wedstrijd (1-2), maar Kevin Jacobs strafte dit snel af door de 1-3 te scoren. DUNO was heer en meester op het veld en Zuid West DH had niet veel in te brengen. Er werd nog tweemaal gescoord door DUNO via Mo Simsek en Kevin Jacobs, die de eindstand van 1-5 bepaalden.

ODB – BMT

Een jong BMT stond klaar voor de wedstrijd tegen ODB op sportpark Albarda. ODB had in het begin zichtbaar moeite met de tegenstander. Maar toch kwam BMT ondanks de moeilijke start van ODB in de problemen, toen de thuisploeg een paar keer in de zestien van BMT verscheen. Uit één van die mogelijkheden ontstond een hoekschop, waaruit Jaimy Dusbaba de bal kon intikken: 1-0. ODB drong daarna  BMT terug op eigen helft. Toen beide teams de kleedkamer opzochten voor de rust stond het nog 1-0.

Na de pauze kwam BMT scherper uit de kleedkamer en ging meer druk uitoefenen op de ODB-verdediging. Uit een aanval van BMT kwam een matig schot op doel, maar de keeper van ODB had die inzet verkeerd ingeschat en zo stond het plots 1-1. ODB ging op zoek naar een nieuwe voorsprong en had een paar goede kansen daarvoor, maar toch was het BMT dat weer het net wist te vinden: 1-2. Bij BMT was daardoor het geloof weer terug en ging het vrijer voetballen. Een speler van ODB moest er van de scheidsrechter uit omdat hij wat bloed op zijn nagel had en zo ontstond er een overtalsituatie, waarvan BMT kon profiteren en de 1-3 scoorde, met als gevolg een groot protest van ODB-zijde. Later werd er nog een doelpunt afgekeurd van ODB. Het bleef uiteindelijk bij die 1-3 stand.