3e klasse A/B: Wilhelmus blijft in spoor koploper, winst Ariston’80

BSC’68 pakte in 3A een belangrijke overwinning op ASC en doet nog mee in de race om promotie. Wilhelmus greep een uitoverwinning op KMD en blijft druk zetten op koploper Graaf Willem II VAC. Ariston’80 won knap van Schipluiden en ook Duindorp sv was aan de winnende hand tegen Blauw-Zwart.

3e klasse A

ASC – BSC’68

In de eerste helft gaf BSC’68 weinig weg, maar kwam door een inschattingsfout toch op een 1-0 achterstand. De bezoekers pakten de draad goed op en waren sterker in de duels. Een snoeiharde bal van Lijon Korving werd door de doelman van ASC losgelaten en Lucas Plag kon de gelijkmaker aantekenen: 1-1. Even later werd Korving onderuitgehaald. Lody Dijkhuizen schoot de vrije trap strak in de verre hoek: 1-2. Na de rust begon BSC’68 sterk. Doelman Levi Tuijt voorkwam de 2-2 met een fraaie redding op een kopbal, waarna BSC’68 het duel vakkundig uitspeelde: 1-2.

3e klasse B

Duindorp sv – Blauw Zwart

Duindorp sv hield haar hoop op het bereiken van de nacompetitie met een zege op Blauw-Zwart. De ploeg van trainer Martin Abbenhuis stond na de eerste helft met 1-0 voor dankzij een treffer van Clay Hoekstra. In het tweede bedrijf kwamen de Wassenaarders op gelijke hoogte door een doelpunt van Quint van der Ploeg: 1-1. Ricardo van Gorsel en Jorden Scherpenzeel bezorgden de thuisploeg uiteindelijk een 3-1 overwinning.

Ariston’80 – Schipluiden

Op het sportpark van de TU Delft verdeelden Ariston’80 en Schipluiden in de eerste helft de vier treffers keurig. Michael Jager en Thijs van Vondelen gaven de bezoekers tot twee keer toe de leiding in het duel, maar Karel Wittekoek en Sam Randeraad brachten de studenten weer op gelijke hoogte. In de tweede helft was Randeraad opnieuw trefzeker, waardoor Ariston’80 – tot genoegen van trainer Martin de Graaf (foto) – met een 3-2 overwinning de volle buit in eigen huis hield.

KMD – Wilhelmus

In het uitduel bij KMD beging Wilhelmus geen misstap en hield de achterstand op Graaf Willem II VAC beperkt tot twee punten. Bij rust hadden de Voorburgers al een 0-2 voorsprong te pakken door doelpunten van Noah Saridjojo en Mika Lommers. Na de thee konden beide teams één keer het net vinden, waardoor de eindstand 1-3 werd. Cedrick Aké bepaalde de stand op 0-3 waarna voor KMD Leandro Havinga scherp in de afwerking was.