2e klasse C: SVC’08 zakt door ondergrens tegen matig EMM’21

Het belang van iedere wedstrijd is groot in de beslissende fase van de competitie. Maar als je SVC’08 zaterdagmiddag aan het werk zag in Roelofarendsveen tegen een matige ploeg als EMM’21, dan moet je tot de conclusie komen dat sommige spelers dit blijkbaar niet beseffen of de kwaliteiten missen om op tweede klasse niveau te voetballen.

Tekst & foto’s: Jaap Lolkema

SVC’08 begon gehavend aan de wedstrijd door het gemis van spits Yannick Willems, die vorige week een hersenschudding opliep in de wedstrijd tegen Foreholte en Matthew Boelhouwer die in dezelfde wedstrijd zijn vijfde geel kaart ontving en dus was geschorst.

Met een harde wind dwars over het veld was het lastig voetballen en beide ploegen hadden de nodige moeite om de bal naar dezelfde kleur te spelen, wat resulteerde in veel balverlies aan beide kanten en een rommelige wedstrijd met veel fysieke duels. Na vijf minuten gaf EMM’21 haar visitekaartje al af, maar kwam SVC’08 met de schrik vrij. Daarna was het de beurt aan SVC’08. Jordy de Bruin mocht een vrije trap nemen op schietafstand van het doel, maar zijn poging ging net naast.

Na een kwartier spelen kon Jordy de Bruin ternauwernood een voorzet van David Vermeer over het doel tot corner verwerken. Tien minuten later was het wel raak. David Vermeer mocht net buiten het strafschopgebied naar zijn linkerbeen draaien en zijn schot verdween achter doelman Joshua Roos in het doel: 1-0. Direct na de aftrap kreeg SVC’08 een enorme kans op de gelijkmaker. Thomas Hughes speelde de bal vanaf links op de geheel vrijstaande Sjuul van der Zwan. In plaats van naar de bal toe te komen en vrij in te koppen probeerde hij de bal vanaf kniehoogte in te schieten waarmee de kans verloren ging.

Na een half uur spelen zag Thomas Hughes een vrije trap vanaf links via de lat en de paal terug het veld in komen, waarna de bal tussen een mêlee van spelers door EMM’21 kon worden weggewerkt. Met de rust in zicht leek SVC’08, dat niet groots speelde, de schade beperkt te houden. Maar in de laatste vijf minuten ging het achterin voor Sinterklaas spelen. Doelman Joshua Roos kon een schot van dichtbij nog pareren, maar de bal werd vervolgens door Nathan Martina wild weggeschoten waarna het speeltuig via het hoofd van Coen Soonieus in eigen doel verdween: 2-0. Bijkomende schade was dat Coen Soonieus het veld dizzy moest verlaten.  Maar in de slotminuut van de eerste helft werd het nog erger voor SVC’08. Nathan Martina kopte de bal te kort terug op de keeper, waardoor David Vermeer ertussen kon komen en invaller Joey van der Geest in staat stelde te scoren: 3-0. Zo keek SVC’08 na 45 minuten tegen een kansloze achterstand aan.

Trainer Michael Ros bracht aanvaller Tristan Dufour in het veld voor middenvelder Stan Rog om nog wat aan de achterstand te doen. Maar dat zat er de tweede helft geen moment in. EMM’21 verdedigde de voorsprong met gemak en SVC’08 stelde daar weinig tot niets tegenover. Het werd zelfs nog 4-0 door Joey van der Geest. Je zou zeggen een doelpunt voor de statistieken, maar het doelsaldo zou wel eens heel belangrijk kunnen gaan worden om de nacompetitie te ontlopen.