2e klasse C: HVV in slotfase toch nog langs DONK

In Gouda leek DONK op een overwinning af te stevenen tegen HVV. Een paar minuten voor het eindsignaal stond de thuisploeg nog met 2-1 voor. In de slotfase produceerde HVV nog twee treffers en pakte zodanig alsnog de volle buit: 2-3.

Tekst: Roland van der Linden       |     Foto’s: Patrick Gorlee

In de strijd om de tweede plaats opende HVV het sterkst. De ploeg van trainer Mike de Geer opende na tien minuten de score. Op aangeven van Boris Gorlee schoot Alex Burghouwt de bal in de touwen: 0-1. De vreugde duurde niet lang. Zes minuten later kwam DONK langszij en werd de stand 1-1. De thuisploeg had daarna het betere van het spel, maar kon dit niet in doelpunten uitdrukken.

Het venijn zat hem in de laatste twintig minuten van de tweede helft. DONK nam de leiding in het duel en leek de voorsprong over de eindstreep te brengen. Drie minuten voor het eindsignaal werd een schot van Phil Altimari van richting veranderd en verdween in het doel: 2-2. Vlak voor het eindsignaal was het opnieuw raak voor HVV. Alex Burghouwt kopte de 2-3 binnen en bezorgde HVV een fraaie zege in het topduel.